Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte Muzică live

Nilza Costa Duo – Live în Acaju

Nilza Costa Duo - Live în Acaju
Afro jazz ca la ei, cântat chiar la noi. Nilza Costa vine din Brazilia, momentan e stabilită în Italia, compune, scrie, și cântă muzică pop-jazz cu influențe din tradiții ale popoarelor vest-africane. Vine în Iași în cadrul unui mic turneu prin România, organizat de Fundația Eden – Suceava împreună cu Jazzing.
Neobișnuit la Nilza Costa este modul cum combină ritmurile ancestrale ale Africii cu formele tradiționale ale culturii muzicale și religioase braziliene (Candomblé, Capoeira, Samba Duro, Maculel ê și Cantigas de Roda), pe care în cântarea ei, le regăsim într-un limbaj improvizat absolut original.
Daniele Santimone
A absolvit „Berklee College of Music” din Boston și „F. Venezze” din Rovigo, a colaborat atât în studio, cât și live cu câțiva muzicieni importanți de pe scena jazz-ului italian cât și internațional precum Giulio Capiozzo, Ares Tavolazzi, Marco Tamburini, Jimmy Owens, Billy Hart, Cameron Brown, Joe Magnarelli, Jesse Davis, Karl Potter, Roberto Gatto, Marcello Tonolo, Pietro Tonolo, Flavio Boltro, Dario Deidda, Fabrizio Bosso, Gabriele Mirabassi și mulți alții

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută