Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Musical

Next to Normal | Asociația CREAS @ Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

Next to Normal

Next to Normal | Asociația CREAS @ Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”

 

Laureat al Premiului Tony în 2009 și al Premiului Pulitzer pentru dramaturgie în 2010, „Next to Normal” este un musical american pe versuri de Brian Yorkey și muzica de Tom Kitt. Considerat unul dintren cele mai mature musicaluri ale ultimelor decade, spectacolul a avut premiera pe Broadway în 2008, iar acum ajunge și în România.

 

Cu tușe suprarealiste, „Next to Normal” surprinde povestea emoționantă a familiei Goodman. Tatăl este arhitect, mama se grăbește să pregătească micul dejun și pachetele în fiecare dimineață, iar copiii lor sunt doi adolescenți temperamentali. Sub aparența unei familii fericite, viețile lor sunt departe de a fi normale. Mama, Diana, se confruntă, de 16 ani, cu o tulburare bipolară, anxietate și schimbări de dispoziție, față de care ceilalți membri ai familiei nu știu cum să se raporteze. Spectacolul invită publicul să pătrundă în mintea și inimile protagoniștilor, să înțeleagă și să empatizeze cu sensibilitățile și neîmplinirile lor.

 

De câtă luciditate este nevoie pentru a accepta realitatea așa cum e? Musicalul „Next to Normal” nu oferă răspunsuri, ci doar o altă perspectivă de a privi lucrurile.

 

Diana Goodman – Anca Florescu

Dan Goodman – Adrian Nour / Victor Bucur

Gabe Goodman – Lucian Ionescu

Natalie Goodman – Sidonia Doica / Alexandra Penciu

Henry – Andrei Miercure

Dr. Madden – Cătălin Petrescu

Dr. Fine – Daniel Burcea

 

Orchestră:

Pian / Dirijor – Alexandru Burcă 

Vioară / Sintetizator – Geanina Meragiu 

Chitară – Răzvan Mihai Grigorescu 

Chitară Bas / Contrabas – Dana Georgescu

Violoncel – Olivia Ghiță 

Tobe – Robert Magheți 

Percuție – Imola Tamás

 

  • Muzică: Tom Kitt
  • Libret: Brian Yorkey
  • Regia: Victor Bucur
  • Traducerea și adaptarea: Geanina Jinaru-Doboș
  • Conducător muzical: Alexandru Burcă
  • Asistent regie: Daniel Burcea
  • Scenografia: Cristi Marin

 

Asociația CREAS a luat naștere în 2011, pornind la inițiativa a doi artiști cu experiență în artele spectacolului, din dorința de a crea și de a promova noi forme de exprimare artistică în spațiul cultural românesc, precum teatrul muzical. Alegerea teatrului muzical ca instrument de realizare a misiunii asociației de a promova performanța artistică și de a atrage publicul tânăr, nu este întâmplătoare. Caracterul accesibil și contemporan al producțiilor de teatru muzical reprezintă un vector important care aduce publicul mai aproape de manifestarea cultural-teatrală.

Asociația CREAS a implementat până în prezent o serie de proiecte culturale și a produs două musicaluri pentru adulți și șapte spectacole muzicale cu păpuși dedicate copiilor.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Asociația CREAS

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email