Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Conferință

Muzicianul şi filosoful în dialog – conferinţă cu dirijorul Tiberiu Soare & filosoful Mario Barangea | Fundația Calea Victoriei @ Artmark

Muzicianul şi filosoful în dialog – conferinţă cu dirijorul Tiberiu Soare & filosoful Mario Barangea | Fundația Calea Victoriei

Muzicianul şi filosoful în dialog – conferinţă cu dirijorul Tiberiu Soare & filosoful Mario Barangea | Fundația Calea Victoriei @ Artmark

 

Vă invităm luni, 4 decembrie, de la ora 19:00, la ultima conferinţă susţinută de dirijorul TIBERIU SOARE, unul dintre cei mai iubiţi şi talentaţi muzicieni români, în elegantul spaţiu al Galeriilor Artmark, în superbul Palat Cesianu-Racoviţă.

De această dată va avea un invitat special, Mario Barangea, doctorand al Facultăţii de Filosofie, care deţine şi un master în Studii Religioase (Tradiţii şi Texte), o licenţă şi un master în Filosofie, toate la Universitatea din Bucuresti. Mario Barangea este lector la Fundaţia Calea Victoriei de peste 13 ani.

 

Cei doi vorbitori carismatici vor purta un dialog interdisciplinar despre muzică, filosofie, antichitate, momentele-cheie din istoria ideilor, marile texte care au format cultura europeană şi lumea occidentală de ieri şi de azi.

 

Unde se întâlnesc muzica clasică şi ideile filosofice?

Poate arta oferi soluţii, direcţii pentru a ne contura o viaţă mai bună?

Este artistul, creatorul, gânditorul omul din cetate care arată celor din jur un alt fel de a fi, un alt fel de a percepe realitatea?

Cum ne poate schimba întâlnirea cu un compozitor precum Beethoven sau un gânditor precum Nietzsche?

 

Iată câteva direcţii posibile ale dialogului celor doi, însă cu siguranţă că această întâlnire va naşte multe alte idei interesante care să ne pună pe gânduri sau să ne aducă mici revelaţii personale.

 

Palatul Cesianu-Racoviţă se află în centrul Bucureştiului şi în vecinătatea celor mai importante repere culturale ale oraşului: Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Biblioteca Central Universitară.

O clădire cu o istorie fascinantă este redată astăzi unei funcţii nobile: aceea de a adăposti opere de artă şi o activitate dedicată dezvoltării pieţei româneşti de artă, şi anume Galeria Artmark.

 

Cost: 100 de lei

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursă: Fundația Calea Victoriei

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută