Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Moulin Rouge! (2001) @ Filme de poveste la Cinema Astra

Moulin Rouge! (2001)

Filme de poveste la Brașov la Cinema Astra: Moulin Rouge! (2001)

Moulin Rouge este un film despre adevar, frumusete, libertate si – mai presus de toate – despre iubire, intr-un cadru stralucitor si fascinant: clubul de noapte Moulin Rouge si Parisul de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Dupa William Shakespeare’s Romeo+Juliet, regizorul Baz Luhrmann propune inca o experienta cinematografica unica. Povestea filmului incepe de la mitul lui Orfeu, tanarul poet-muzician care a coborat in Infern pentru a-si regasi sotia si iubirea pierduta odata cu moartea ei.

“Este un mit centrat pe idealism si maturitate, pe faptul ca viata ne face sa ne confruntam cu situatii in care nu avem nici o putere: moartea celor dragi si relatii care se destrama.” explica Luhrmann. “Aceste situatii ori ne distrug definitiv, ori ne intaresc si acumulam experienta din ele.”

Cele doua personaje centrale din filmul Moulin Rouge sunt Christian, tanarul poet (interpretat de Ewan McGregor) si Satine (interpretata de Nicole Kidman), vedeta clubului Moulin Rouge si totodata cea mai celebra curtezana din Paris. Satine este sfasiata intre iubirea lui Christian si obligatia fata de omul caruia ii datora tot ce realizase in viata.

“Satine vine dintr-un mediu sarac si umil, iar Zidler o transforma intr-o vedeta. Visul ei este sa devina actrita.” explica Nicole Kidman. “Christian este cel care ii arata o alta fateta a lumii si o face sa creada ca poate fi iubita cu adevarat pentru ceea ce este.”

Joi, 4 ianuarie 2024, ora 19.00

Ziua Musical: Moulin Rouge! (2001)

Regia: Baz Luhrmann

Cu: Ewan McGregor, Nicole Kidman

Gen film: Dramă, Muzical, Romantic, Dragoste

Durata: 127 minute

Rating: AG – Audiență generală

Intrarea este gratuită la toate filmele, în limita locurilor disponibile!

Moulin Rouge! (2001)

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută