Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Moldova Film Festival – Contemporary Masters: „The Cloud in Her Room”

Moldova Film Festival - Contemporary Masters: „The Cloud in Her Room”

Cea de-a treia ediție a Moldova Film Festival, parte a secțiunii Content Creation a Romanian Creative Week (RCW), aduce la Iași opt filme artistice și documentare premiate internațional, precum și invitați de excepție. Festivalul are loc în perioada 19 – 27 mai, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii și va marca o serie de premiere.

Accesul la filmele din cadrul Moldova Film Festival se face pe bază de bilete, care pot fi achiziționate, contra sumei de 10 lei/biletul, de aici sau sub formă de abonament de aici.

Marți 23 Mai

Contemporary Masters: The Cloud in Her Room

„Oniric”, „tranzitoriu”, „confuz în mod conștient” – aceștia sunt termenii folosiții de critici pentru a descrie filmul de debut al lui Zheng Lu Xinyuan, The Cloud in Her Room (2020), în care Muzi (Jin Jing), o tânără de 22 de ani, se întoarce în orașul natal Hangzhou, China, al cărui peisaj s-a schimbat aproape de nerecunoscut.
Dialogul și narațiunea trec în plan secund în favoarea cercetării melancolice a stării de spirit a lui Zheng în acest film alb-negru, care lipește scene din viața domestică obișnuită cu cadre lungi și exigente care explorează intimitatea dintre personaje și disiparea ei inevitabilă. Efectul descrierii alienării, a singurătății și a dorului în viața contemporană a orașului este straniu și aproape fantastic.
Acest lucru pare să fie ceea ce și-a dorit Zheng; în interviuri, cineastul s-a ferit în mod expres de interpretare în favoarea experienței senzoriale, spunând: „Nu am un mesaj puternic de transmis. Dar am un moment de împărtășit”.
Țară: Hong Kong, China
An: 2020
Gen: dramă
Regizor: Zheng Lu Xinyuan
Durată: 101 minute
Locație: 23 mai, Sala Voievozilor, Palatul Culturii

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută