Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Mera World Music Festival 2022

Festivalul Mera World Music 2022 aduce adevărate delicatese muzicale la Mera

Ediția din acest an a Festivalului Mera World Music va aduce la Mera în perioada de 4-7 august cele mai renumite vedete internaționale ale lumii de world music. La singurul festival din șură din Transilvania publicul va avea parte de o serie de adevărate delicatese muzicale: Barcelona Gipsy balKan Orchestra (Spania) aduce sunete din Balcani, Orientul Mijlociu și țărmurile mediteraneene, în timp ce Alostmen din Ghana (câștigător al Premiului Songlines pentru debut în 2021) vine cu o lume groovy de dans energic și melodii africane palpitante​​. Printre invitații festivalului se numără și trupa Interstate Express (USA), cu un mix special de cântece și melodii de dans americane, sau Nasip Kismet (TR, HU) care va aduce influențe muzicale turcești în line-upul din acest an. Trupa Romengo din Ungaria interpretează cântece tradiționale țigănești și cântece proprii, iar Judelman’s Klezmer Kompanye îi aduce împreună pe scena din Mera pe cei mai renumiți muzicieni klezmer ai timpului.

 

Bilete vor fi puse la vânzare și în acest an într-un număr limitat: cele 1000 de abonamente se pot cumpăra pe pagina web a festivalului, www.meraworldmusic.ro.

 

CONCERTE

Barcelona Gipsy balKan Orchestra [ES]

Alostmen [Ghana]

Romengo [HU]

Interstate Express [USA, DE, GB]

Nasip Kismet [TR, HU]

Judelman’s Klezmer Kompanye [DE, USA, GB, HU, RO, UA, LV]

Besh o droM [HU]

Uljana Quartet [HU]

YekDuy Band [GB]

Erdőfű [HU]

Kerekutca Paár Julcsi și Compania Fitos Dezső – concert pentru copii [HU]

Electroclown [RO]

 

PROGRAM

4 august

YekDuy Band (GB)

Judelman’s Klezmer Kompanye (DE, GB, USA, HU, RO, UA, LV)

Besh o droM (HU)

 

5 august

Kerekutca Paár Julcsi és a Fitos Dezső társulat (HU)

Erdőfű (HU)

 

6 august

Uljana Quartet (HU)

Nasip Kismet (TR, HU)

Alostmen (Ghana)

 

7 august

Interstate Express (USA, DE, UK)

Romengo (HU)

Barcelona Gipsy BalKan Orchestra (ES)

 

PROGRAME ADIȚIONALE

Organizatorii îi așteaptă și în acest an pe cei mici în șura mică cu un loc de joacă tradițional, pe cei curioși cu filme tematice, ture, seri de povești și expoziții ghidate iar pe cei obosiți cu hamacuri într-o livada răcoroasă.

O adevărată specialitate în acest an va fi expoziția fotografului Bruce Dale, fotograf al revistei National Geographic. El revine în Țării Călatei după mai bine de cincizeci de ani cu o selecție de fotografii realizate la Mera în 1969. În 1969, în timpul călătoriei sale din Anglia până în India, Bruce Dale a fotografiat comunitățile locale de rromi, ajungând astfel și la Mera. În acest an, el va readuce la festival fotografiile sale realizate în sat.

 

BILETE

Bilete, în număr limitat, se pot cumpăra pe pagina de web a festivalului www.meraworldmusic.ro/  Abonament de 4 zile – 199 lei, abonament de 3 zile – 169 lei. Prețul biletelor va crește pe 15 iunie.

 

Să ne revedem în șură!

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/meraworldmusic

Facebook event: https://www.facebook.com/events/555405916019760

 


Vrei fii la curent cu cele mai noi Evenimente și Festivaluri din România

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută