Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Memorizare. Expoziție Asztalos Zsolt

  • Locație: Diptych Art Space
  • Expoziția poate fi vizitată numai cu o programare în prealabil, printr-un mesaj privat pe Facebook sau Instagram (@diptych.artspace) sau printr-un mesaj pe WhatsApp la unul din numerele de telefon: +40 755 637 266 / +40 724 462 906
Memoria este o parte dinamică a conștiinței umane individuale și colective. Ea se schimbă continuu, se adaptează la vremuri, la starea actuală a individului și a societății. Nu există o imagine fixă, ci o stare ductilă din care putem evidenția doar câte-un clișeu. Memoria este acea esență a existenței noastre care poate vindeca, sistematiza, clădi, dar și distruge. Parte importantă a memoriei este uitarea, fie ea conștientă sau inconștientă. Întreg procesul este precum un joc cu zarurile: mereu le mutăm, le reconstruim sau le distrugem.

Cu asta se ocupa de fapt expoziția intitulată Memorizare a artistului plastic Asztalos Zsolt. Imaginile amintite le asociază unor corpuri geometrice care apar sub diferite forme și asocieri. Acest fenomen se numește în știința cognitivă rețeaua amintirilor. Seria intitulată Recording Memories modelează evenimentele anumitor zile din viața artistului: în fiecare compoziție figurează data evenimentului, astfel că ele sunt interpretate cu un jurnal vizual sau, altfel spus, o rețea a amintirilor.

Cealaltă serie expusă se intitulează Traumă, simbolizând diferite evenimente traumatice individuale și sociale. Multe lucrări din această serie întruchipează clădiri din Budapesta care au un trecut încărcat. Formele negre, simple, abstracte sunt transpuneri abstractizante ale clădirilor, așa cum memoria transcrie, simplifică și modelează evenimentele concrete, petrecute.

 

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 25 octombrie 2022.

Sursa: Institutul Liszt București

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută