Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lectură Spectacole

Manichiură Roșie – Spectacol lectură în premieră

Manichiură Roșie - Spectacol lectură

Manichiură Roșie este un spectacol lectură după textul Ericăi Moldovan.

Textul este inspirat de o întâmplare din timpul actualului război din Ucraina, și surprinde „coliziunea dintre două universuri umane distincte prin gen, vârstă, educație, credință”, după cum afirmă autoarea. Inspirația în scrierea acestui text se datorează unui articol care datează din 4 aprilie 2022, despre o femeie, pe nume Iryna, al cărei trup neînsuflețit a zăcut, timp de o lună, pe străzile din Bucha, fără să fie revendicat.  A fost recunoscută după 30 de zile, datorită manichiurii sale de către însăși manichiurista ei, după ce a văzut o poză care circula pe internet.”

 

regia: Irina Popescu-Boieru

distribuția:

Haruna Condurache

Răzvan Conțu

„Am dorit să prezint războiului dintr-o dublă perspectivă. Am încercat să nu încarc scriitura de detalii politice sau militare exacte, atât pentru a-i asigura universalitate și longevitate – în speranța că această situație de criză politică va avea o finalitate cât mai curând – dar și pentru a mă putea concentra asupra aspectelor umane ale personajelor.
Erica Moldovan are o bogată și apreciată carieră în teatru, regie și cinematografie, succes care i-a adus și numeroase premii importante.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută