Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Lil’ Paris is Burning S.3. E.4. | Ediție dedicată Zilei Mondiale HIV

Ediție dedicată Zilei Mondiale HIV
Ball-urile au înflorit în anii 1980, ca o mișcare artistică intersecțională underground a comunității LGBTQ+ din SUA, acționând ca un răspuns neînfricat la marginalizarea sistemică a populațiilor minoritare.
Dar scena undergroung a ballroom-ului își are originea în Harlemul anilor 1920, în New York și a fost creată de persoanele trans și drag latinx și de culoare, ca răspuns la rasismul pe care îl întâmpinau în interacțiunile cu persoanele albe.
Drastic afectate de sărăcie, marginalizare și de epidemia SIDA, pentru care nu exista încă tratament, persoanele queer hispanice și de culoare au construit un spațiu safe, unde se puteau manifesta liber, cum nu le era permis la acea vreme, în public.
Pornind de aici, aceste evenimente au devenit o formă de rezistență radicală împotriva homofobiei, transfobiei și a rasismului.
În ultimii ani ball-urile au ajuns în mainstream, dar de data aceasta, membrii comunității ocupă centrul scenei, care nu se mai află în underground.
Lil’ Paris is Burning Ball este open to all bodies și toți concurenții vor fi tratați cu respect indiferent de rasă, gen, etnie, corp, sex sau status.
Nu acceptăm niciun fel manifestări rasiste, homofobe, transfobe, sexiste, ableiste, body shaming și nici un fel de manifestări rasiste, homofobe, transfobe, sexiste, ableiste, body shaming și nici un fel de discriminare.
  • djs: Ycs || Marieeea || Noemi Meilman || Eugen Rădescu
  • mcs: Raj/Ramya | Paula Dunker
  • hostessă/soră/mamă/fiică: Alina Dumitriu 
Participanții concurează pentru trofee și glorie.
Această ediție este dedicată Zilei Internaționale a de Luptă Anti HIV.
Categoriile sunt:
OTA*x RUNWAY HIV activist – Folosește catwalk-ul pentru a crea un manifest dedicat prevenției, memoriei victimelor, pentru disponibilitatea PrEP și la noi în țară, pentru a pune stop stigmei etc, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă anti-HIV.
[La această categorie se punctează: defilarea, posing-ul, atitudinea, ținuta, modul în care aceasta este prezentată și manifestul activist]
OTA*x Vogue Performance HIV Activist (Old Way/New Way/Vogue Femme)
[La această categorie se punctează prezentarea substilului prin elementele caracteristice în directă legătură cu muzica, tehnica în execuție, complexitatea și ușurința cu care sunt executate elementele, atitudinea. Nu uita că ediția este dedicată Zilei Mondiale HIV. Surprinde și surpinde-ne!]
OTA*x Lip Sync HIV Activist
[La această categorie se punctează sincronizarea mișcării buzelor cu versurile piesei, emoțiile pe care concurentx le transmit, atitudinea și mișcare scenic. Cu ocazia Zilei Mondiale HIV poți alege melodii din repertoriul unor artiști care au trăit cu HIV sau care sunt activiști în domeniu]
OTA*x – open to all bodies, genders and sexualities
(deschis pentru toate corpurile, genurile și orientările)
  • Intrare: 35 RON

 

Vezi ce evenimente au loc la Apollo111 Teatrul

Sursa: Facebook Apollo111 Teatrul

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută