Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Conferință

Intersecții culturale: lecturi deschise cu Adrian-Silvan Ionescu @ Art Safari

Intersecții culturale: lecturi deschise cu Adrian-Silvan Ionescu

Intersecții culturale: lecturi deschise cu Adrian-Silvan Ionescu @ Art Safari

Vineri, 4 octombrie 2024 | 17:00-18:00

Vă așteptăm la cea de-a doua sesiune „Intersecții culturale: lecturi deschise”, vineri, 4 octombrie! Ne bucurăm să îl avem alături de noi Adrian-Silvan Ionescu, istoric de artă de renume, specializat în istoria artei românești din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Adrian-Silvan Ionescu este directorul Institutului de Istoria Artei „G. Oprescu” al Academiei Române și autorul mai multor lucrări esențiale pentru înțelegerea artei și culturii din epoca modernă românească. De-a lungul carierei sale, a contribuit la numeroase expoziții și proiecte de cercetare, fiind recunoscut ca unul dintre cei mai importanți cercetători ai artei academice și romantice.

Invitatul nostru va susține conferința „Un fotograf germano-britanic, ambasador cultural al României la Londra, în 1924”, dedicată operei și contribuției lui Emil Otto Hoppé (1878-1972), un mare portretist și fotograf de călătorie. Hoppé, cunoscut pentru portretele regale și peisajele sale, a realizat în 1923 un impresionant portret al României, surprinzând peisaje rurale, portrete de localnici și figuri regale, inclusiv memorabilele portrete ale regelui Ferdinand și reginei Maria. Cartea sa, In Gipsy Camp and Royal Palace, publicată în 1924 la Londra, reprezintă o importantă mărturie despre România Mare de la începutul secolului XX, fiind o lucrare rar cunoscută în țară, dar cu o valoare inestimabilă.

La împlinirea unui secol de la publicarea acestei cărți, conferința va oferi publicului românesc ocazia de a descoperi observațiile unui străin care a surprins frumusețea și farmecul României, într-o perioadă de profundă transformare.

Acces gratuit

Rezervă-ți locul, completând formularul online aici

Proiectul Intersecții Culturale aduce împreună comunități esențiale ale mediului cultural românesc, sub forma unei serii de 9 lecturi deschise, în cadrul cărora profesori, cercetători și jurnaliști culturali vor prezenta articole originale pe teme relevante precum istoria artei, teoria artei și cercetarea artistică, în perioada septembrie-noiembrie.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Art Safari Bucharest

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută