Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Interior/Exterior

Interior/Exterior

16 martie 2020. Un om într-un costum bleumarin apare la televizor și declară stare de urgență pe tot teritoriul României. Fiecare cetățean este îndemnat să se izoleze. Pe străzi se mai aud doar sirenele ambulanțelor și sunetul înecat al megafoanelor poliției locale. Peste noapte, ajungem să trăim într-o distopie.

Stați acasă!“ Îndemnul președintelui țării e mai întâi hit disco pe YouTube, apoi incertitudine, angoasă, spaimă. Iar în fiecare cameră de apartament, garsonieră sau casă începe o mare luptă de adaptare la necunoscut.

Mai întâi, credem cu toții că după două săptămâni o să ne întoarcem firesc la traficul infernal până la serviciu, la latte-ul așa și așa de la cafeneaua din colț, la omorâtul timpului pe la birou și la mica răsplată a zilelor de weekend cu soare. Din două săptămâni se fac două luni. Din speranțe se împletesc frici. Din planuri ample rămâne câteodată doar simpla și strania dorință de a supraviețui.

În spectacolul „Interior/Exterior patru femei se rup de lume în apartamentele lor în care sunt obligate să-și trăiască izolarea. Mai întâi, un fals sentiment de siguranță. Micile lucruri de care nu au avut timp aduc un pic de căldură în viața lor. Puțin câte puțin, gânduri stranii încep să nu le mai dea pace.

14 mai 2020. Euforia ultimei zile de izolare. Ușile celor patru apartamente se deschid. Dar viața mai e la fel? Ce au învățat din lecția confruntării cu propriile frici? Cum mai găsesc curajul de a se adapta noii normalități?

 

Cu: Eva Danciu, Mariana Gavriciuc, Anastasia Preotu, Teodora Velescu

  • Regia și coregrafia: Oana Răsuceanu
  • Creație video: Iulia Rugină
  • Muzica: Mihai Dobre
  • Scenografia: Anca Lazăr
  • Video design: Viorel Petric
  • Light Design: Alin Popa

 

Vezi ce evenimente au loc la UnTeatru

Sursa: UnTeatru

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email