Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Inspir. Expir (Ruxandra Simion) @ Teatrul Apropo

Inspir. Expir (Ruxandra Simion)

Inspir. Expir @ Teatrul Apropo

 

Disclaimer – limită de vârstă: 12+

 

Spectacolul tratează o temă sensibilă, dureroasă, dar despre care este absolut necesar să vorbim: violența existenței într-o societate egoistă, din cauza căreia noile generații sunt supuse unui stres continuu, amplificat de nesiguranță crescândă pe din ce în ce mai multe planuri: financiar, afectiv, al schimbărilor climatice.

Violența presiunii și a incertitudinii la care sunt supuse generația milenialilor și generația Z este factorul principal care duce la probleme de sănătate mintală. De aceea, dorim să vorbim despre o generație abuzată în modul cel mai subtil, prin impunerea de norme aproape imposibil de atins și prin inducerea ideii că nu ești niciodată suficient de bun, nu ai realizat încă destul, prin comparații constante cu ceilalți care au reușit mai bine și au mai mult succes.

Acest tip de abuz societal s-a normalizat atât de mult încât faptul de a ne afla într-o cursă permanentă (vecină cu epuizarea) nu mai ridică niciun fel de întrebări. O acceptăm și ne lăsăm purtați de inerție până când alarmele încep să pornească: anxietate, depresie, burn-out, atacuri de panică.

 

Distribuție: Silva Helena Schmidt, Iulia Verdeș

  • Regia: Lorena Zăbrăuțanu
  • Scenografie și video: Vlad Basarab

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Apropo

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută