Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

(In)dependenții (Catinca Drăgănescu) @ UnTeatru

(In)dependenții
Miercuri 06/12/2023
20:00

(In)dependenții (Catinca Drăgănescu) @ UnTeatru

 

La inițiativa Idea77, trei spații independente din București, reprezentative pentru sectorul performativ local, foarte diferite ca viziune și mod de funcționare au pus ȋmpreună oameni și resurse pentru a realiza un spectacol despre condiția lucrătorului cultural independent din România, (In)dependenții”.

Ca urmare a unei explorări intime a poveștilor ce au ȋnsoțit geneza acestor organizații, a oamenilor din spatele și din fața lor, și a provocărilor și problematicilor cu care se confruntă acestea ȋn prezent, a rezultat un eseu performativ tragi-comic, onest și pe alocuri ireverențios: un fel de portret al artistului ȋn mizerie, care se pune pe sine și motivațiile sale ȋn discuției, ȋn aceeași măsură ȋn care chestionează și sistemul ȋn care e constrâns să activeze.

 

Am făcut proiectul ăsta pentru că nu mai puteam să nu vobesc despre ceva ce ȋmi ocupă foarte mult spațiu mental. Ceea ce am ales să punem pe scenă este produsul discuțiilor noastre, experiențelor noastre, istoriilor noastre combinate, un proiect autoreflexiv ȋn care ne explorăm condiția de artiști sau lucrători culturali independenți, și râdem de ea, și ne enervăm, ca să nu plângem, ca să nu ne plângem, ca să facem ceva cu toată furia acumulată ȋnăuntru ȋnainte să ne blazăm, sau ca să nu ne blazăm, sau ca să nu devenim cinici și ca să nu ne lăsăm pradă inerției. E un exercițiu de sinceritate despre cum se simte independența sau freelancingul sau statutul de liber profesionist ȋn cultură. Sper să ridice ȋntrebări, sper să deschidă discuții.” Catinca Drăgănescu, regizoare.

 

cu: Mihaela Rădescu, Florina Gleznea, Andrei Raicu

  • Muzică și sound design: Andrei Raicu
  • Orchestrație vocală: Andrei Dinescu
  • Light design: Alexandros Raptis
  • Suport tehnic: Alexandru Medveghi
  • Grafică: Maria Drăghici

Un eseu performativ de Catinca Drăgănescu

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România

Sursa: UnTeatru

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email