Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

HazarDance Festival

HazarDance Festival
HazarDance este mai mult decât un festival – este o sărbătoare a creativității, a culturii și comunității. Fii parte din ceva cu adevărat special, rezervă un loc la spectacolele preferate! 
Festivalul face parte din Romanian Creative Week.
Miercuri 24 Mai
1. Hamlet – Teatrul National „Vasile Alecsandri”, ora 17:30
Coregrafia Gabriel Scalschi
Locație: “Uzina cu Teatru” clădirea anexă a Teatrului Național “Vasile Alecsandri” Iași
75 minute
Despre spectacol:
Hamlet este un spectacol coregrafic ce transpune prin mișcare problematicile textului lui William Shakespeare într-un scenariu adaptat după textul acestuia. Textul coregrafic este bazat pe descompunerea personajelor și înțelegerea acestora dincolo de prima citire.

„Un om poate pescui cu un vierme care a mâncat dintr-un rege și poate mânca apoi din peștele care s-a hrănit cu acel vierme.”

2. romeo@julia.com, Teatrul Luceafarul, ora 19:00
coregrafia Fren_Ak
Durata: 50 minute
Co-producție M Studio & Company Fren_Ák
Spectacolul este o abordare originală a tragediei clasice shakespeariene. Conceptul lui Fren_Ák își propune să pătrundă în straturile profunde ale poveștii, punând accent mai degrabă pe luptele interioare ale personajelor decât pe conflictele sociale. Coregraful este preocupat de tragedia care se desfășoară în plan interior, emoțional, pe măsură ce cei doi tineri cad în ghearele propriilor iluzii. Fren_Ák accentuează tensiunile umane, arătând ciocnirea dintre două personaje prinse în dorințele și iluziile lor, distorsionate de cultura consumului. Omul devine o marionetă înstrăinată de mediul înconjurător, de comunitatea sa, de partenerul său și, în cele din urmă, de el însuși.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută