Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Fluturi exotici vii @ Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Fluturi exotici vii

Fluturi exotici vii @ Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

 

Cea mai colorată expoziție a verii

Credeai că verde și roz nu arată bine împreună? Natura te contrazice! Vino să descoperi combinații de culori și modele neobișnuite în expoziția de fluturi exotici de la Antipa!

Cea mai colorată expoziție a verii vă oferă prilejul să observați îndeaproape fluturii exotici și să le admirați bogăția de forme și culori.

Cu puțin noroc, vizitatorii vor putea observa, uneori, chiar procesul ieșirii din pupă, care este, de asemenea, extrem de interesant: într-un interval relativ scurt, de la câteva minute la câteva ore, mica vietate își extrage corpul din învelișul protector, își întinde antenele, piciorușele și aripile, le usucă și le întărește. Pupele fluturilor din expoziție sunt produse în ferme speciale, nefiind colectate din natură. Camera de emergență din seră încearcă să imite temperatura și umiditatea din zonele tropicale în care au crescut omizile din care provin aceste pupe.

 

Specii spectaculoase

Printre fluturii care îmbracă în culori vii sera din curtea Muzeului, putem aminti specii spectaculoase, cum sunt: roșcatul cu aripi dantelate (Cethosia biblis), fluturele gaiță codată (Graphium agamemnon), fluturele flacără vie (Dryas iulia), fluturele de malachit (Siproeta stelenes), fluturele împărat (Morpho peleides), fluturele cap-de-bufniță (Caligo sp.) și fluturele coada-rândunicii-de-smarald (Papilio palinurus).

Cu toate că nici una dintre speciile prezente în cadrul expoziției nu este amenințată cu dispariția, frumusețea și fragilitatea exponatelor vii atrag atenția asupra necesității conservării acestor insecte delicate și a rudelor lor din zona țării noastre prin măsuri specifice, adaptate fiecărui caz în parte.

 

Preţul și oferte

  • Preţul unui bilet de intrare este de: 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, studenți și pensionari.

Muzeul „Grigore Antipa” vine în întâmpinarea publicului cu o ofertă avantajoasă: biletul comun de vizitare al expozițiilor temporare „Expoziția de fluturi exotici” și „Creaturi ascunse”. Prețul acestui bilet este: 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, studenți și pensionari.

Copiii cu vârsta mai mică de 3 ani beneficiază de acces gratuit în cele două expoziții. Biletele pot fi achiziționate atât de la recepția muzeului, cât și online aici.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută