Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Filme la Brașov Jazz & Blues Festival 2023: „Respect” (2021) @ Cinema Astra

Respect prezintă viaţa legendarei artiste Aretha Franklin, din copilărie până la perioada de glorie. Aretha Franklin, care s-a stins din viață în august 2018, la vârsta de 76 de ani, a participat activ la dezvoltarea proiectului. Artista se gândea încă de la finalul anilor ’80 la o adaptare cinematografică a cărţii biografice „Aretha: From These Roots”.

Aretha Franklin este considerată cea mai puternică și semnificativă voce a tuturor timpurilor. Supranumită Regina Muzicii Soul, Aretha Franklin a lăsat moștenire o serie de piese care au devenit parte a culturii și patrimoniului americane, fiind considerate simbolul rezistenței în timpul Mișcării pentru drepturile civile în SUA, dar și al mișcărilor de emancipare a oamenilor de culoare și a femeilor.

Aretha Franklin a reușit să creeze o adevărată foaie de parcurs prin experiența ei de viață, fiind un mic geniu al muzicii, cu o copilărie privilegiată într-o casă din Detroit, în mijlocul unor oameni care au înțeles importanța protestului, a dreptății rasiale și a organizării comunitare având în centru biserica.

Artista este celebră mai ales pentru vocea ei unică, însă puțini sunt aceia care știu că găsirea acestei voci nu a fost simplă. Provocarea pentru ea a fost să navigheze prin durerea copleșitoare și să o transforme în inspirație artistică din care să creeze capodopere care să contribuie la salvarea de vieți, culturi și să producă schimbări în America.

 

Regia: Liesl Tommy
Cu: Forest Whitaker, Jennifer Hudson
Gen film: Biografic, Dramă, Muzical
Durata: 145 minute
Rating: AP-12 | Acordul părinților pt. copiii sub 12 ani

 

brasov jazz blues


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută