Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Festivalul One World Romania – Ziua 5

Programul zilei 5 (17 mai)

ARCUB

 

CINEMA ELVIRE POPESCO

 

CINEMATECA EFORIE

 

Despre One World Romania

Festivalul One World revine în 2022 cu peste 60 de filme de lungmetraj, mediumetraje și scurtmetraje internaționale, majoritatea în premieră națională. Și în acest an, proiecțiile vor avea loc în două etape: fizic între 13-23 mai, în București, la Cinema Elvire Popesco, ARCUB, Cinemateca Eforie și alte locații indoor și outdoor din capitală, și online, în toată țara, între 23-31 mai.

Tema principală aduce în prim-plan interacțiunea dintre om și mediu, fie el natural sau construit, și abordează holistic noțiunea de „ecologie”, atât din perspectiva individului, cât și a mediului în care trăim.

„Omul este natură. Orice se întâmplă cu natura se întâmplă de fapt și în noi, iar orice se întâmplă în noi se reflectă înapoi în natură. Pornind de la această viziune asupra omului ca fiind o parte integrantă în ecosistemul vast și complex al lumii, în ediția OWR#15 dorim să reflectăm asupra interacțiunii dintre corp, minte și lumea înconjurătoare, și să ne îndreptăm atât către o ecologie a mediului, cât și către una a minții și a trupului. Înțelegem felul în care poluarea și dezastrele ecologice se răsfrâng negativ asupra sănătății noastre fizice și psihice, dar suntem mai puțin conștienți de felul în care structurile noastre psihologice și fizice afectează și poluează mediul într-o buclă de feedback continuă. Dorința iresponsabilă de expansiune, fără respect pentru ce ne înconjoară, reflectă de fapt o profundă deconectare de propriile noastre nevoi, care în realitate nu sunt niciodată în conflict cu cele ale planetei”, punctează Monica Stan, director artistic al festivalului OWR#15.

Ediția a 15-a a festivalului aduce în atenția publicului și alte teme care ne preocupă constant, privind migrația, justiția, diversitatea, toleranța, munca din perspectiva efectelor schimbărilor climatice asupra fenomenului de migrație, modalitățile în care justiția ne poate ajuta în reglementarea unui sistem economic sustenabil și impactul pe care îl au diferite meserii și activități economice atât asupra mediului, cât și asupra sănătății noastre fizice și mintale.

Abonamentele* pentru perioada 13-22 mai sunt disponibile pe Eventbook în număr limitat și asigură intrarea la toate proiecțiile festivalului. One World donează 50% din încasările din abonamente filmmakerilor ucraineni.

https://eventbook.ro/film/bilete-owr-15-abonament-festival

*Abonamentele nu asigură accesul la warm-up, Gala de deschidere a festivalului, la concerte, petreceri sau la alte evenimente conexe organizate în cadrul ediției cu numărul 15 a festivalului One World Romania.

Vă așteptăm numeroși !

 

Organizator: Asociația One World Romania

Partener Secțiunea Justiție: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundației Konrad Adenauer

Sponsor Principal: Kaufland

Susținut de: Raiffeisen Bank

Cu sprijinul: Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului București, Uniunea Europeană, Reprezentanța Comisiei Europene în România, UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați, DACIN-SARA, Uniunea Cineaștilor din România,

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Absolut

Asigurător oficial: Groupama

Parteneri Culturali: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România, Forumul Cultural Austriac, Goethe-Institut București, Institutul Cultural Român, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național de Artă al României, Ambasada Elveției în România, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Republicii Cehe la București, Centrul Ceh București, Institutul Polonez din București, Delegația Generală Valonia-Bruxelles la București, Ambasada Suediei, UiPath Foundation, Ambasada Statului Palestina, Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”, Festivalul Filmului Palestinian, Ambasada Libanului la București, Festivalul SUPER, Kinedok, Prisma, Redwood Productions

Locații partenere: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Primăria Municipiului București, Institutul Francez din București, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română, Cinema Muzeul Țăranului, Muzeul Național de Artă al României, Centrul Ceh, Expirat, The Legacy, Control

Black Rhino Radio, HotNews, British Council, Radio România Cultural, RFI Romania, TANĂNANA, Scena 9, DOR, Films in Frame, Cinepub, Cultura la Dubă, VICE Romania, Observator Cultural, Librăriile Humanitas, Film Menu, Cutra, Igloo, Liternet, All About Romanian Cinema, Zile și Nopți, The Institute, Munteanu, Aivimedia.hub, Green Report, IQAds

Festivalul a fost fondat în 2008 de: Centrul Ceh București

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect cultural finanțat de Ambasada Olandei.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.

Sursa: One World Romania

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email