Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Festivalul Național de Improvizație !MPRO 10

Din 15 septembrie, improvizația își face casă națională în București, la RECUL, odată cu cea de-a zecea ediție a Festivalului Național de Improvizație.

 

Anul acesta spectacolele sunt nu doar create ci și produse de către Festival, în urma unui proces de casting în premieră în lumea improvizației din România. Astfel, veți putea vedea:

 • ImproJam – Scena e deschisă pentru oricine dorește să încerce impro
 • Tocănița de idei – spectacol de debut
 • Stuck in the middle cu Joe Bill – invitatul nostru special va fi provocat de cinci alți improvizatori românii, regizorii celorlalte spectacolele
 • Spectacol poetic (titlul TBD) – o echipă de studenți la actorie, coordonați de Andrei Bratu
 • Bivolul sună întotdeauna de două ori (titlu provizoriu) – regia Bogdan Untilă
 • Spectacol generația Z (titlul TBD) – o echipă de liceeni, coordonați de Ștefan Huluba
 • Silent scenes – regia Delia Riciu
 • International Show – regia Joe Bill
 • You’ve got improv – regia Vlad Pasencu

 

Bilete aici

Abonamente aici

 

În zilele de festival vor avea loc și cinci ateliere de improvizație, tot la Recul. Patru dintre ele vor fi susținute de improvizatorul și trainerul american Joe Bill și unul de către improvizatoarea irlandeză Órla Mc Govern.

 

Detalii și înscrieri la ateliere aici

 

 Organizat de Tam-Tam și găzduit de Recul:

 • Sponsor: ALS Beton
 • Parteneri: Artlink, PopCola
 • Partener media principal: Rock FM
 • Parteneri media: Adevărul, Zile și Nopți, IQads, Psychologies, Spotmedia, Daily Magazine, Cooperativa Urbană, Festivalier, Metropotam, The Institute, Munteanu.

Sursa: Facebook Recul

Program Festivalul Național de Improvizație !MPRO 10

Joi 15/09/2022
19:00
Ziua 1

19.00

Festivalul Național de Improvizație începe joi, 15 septembrie, la ora 19:00, cu ImproJam. Scena e deschisă pentru oricine dorește să încerce impro!

Spectacolul de debut din cadrul festivalului va fi susținut anul acesta de Trupa Wednesday. Tocănița de idei este un montaj liber, coordonat de Doina Antohi și îi are în distribuție pe Ana Birtalan, Roxana Sîrbu, Bianca Stoian, Titi Răduță, Marius Iancu și Thomas Arieșan

 

20.45

Stuck in the middle cu Joe Bill este spectacolul în limba engleză în care, de la ora 21:00, toți regizorii invitați să creeze spectacole pentru ediția 10 a festivalului (Bogdan Untilă, Vlad Pasencu, Delia Riciu, Ștefan Huluba și Andrei Bratu) îl vor provoca pe invitatul special Joe Bill, unul dintre cei mai buni profesori de improvizație scenică și comică din America, să scoată la iveală personaje și scene diferite fără nici o secundă de răgaz.

--

Sursa: Facebook Recul

Vineri 16/09/2022
14:00
Ziua 2

14.00 – 17.00

Atelier susținut de improvizatorul și trainerul american Joe Bill, „Scene Brain/ Game Brain”.

 • Detalii și înscrieri aici

 

19.00

Seara de vineri, 16 septembrie, se deschide cu spectacolul studenților la actorie, coordonat de Andrei Bratu, în care improvizatorii Miruna Ușurelu, Aurelian Culea, Răzvan Bratu, Alexandra Pribeagu, Dima Tui și Bohor Nicholas se exprimă prin coregrafie, muzică și poezie - ingredientele unui spectacol expresiv, plin de entuziasm - De poetica motus.

 

20.45

Un spectacol plin de dialoguri rapide, în care asupriții și prea ambițioșii fac orice e necesar pentru a obține ce își doresc - și probabil eșuează - este Bivolul sună întotdeauna de doua ori (titlu provizoriu), coordonat de Bogdan Untilă. Inspirați de stilul dramaturgului David Mamet, improvizatorii Mihaela Georgescu, Vlad Pasencu, Octavian Reghina, Adelina Toma, Răzvan Bratu și David Moscovici se iau la trântă cu lumea necruțătoare a business-ului.

--

Sursa: Facebook Recul

Sâmbătă 17/09/2022
14:00
Ziua 3

14.00 – 17.00

Atelier susținut de improvizatoarea irlandeză Órla Mc Govern, „Stories from the heart”.

 

14:00 - 17:00

Atelier susținut improvizatorul și trainerul american Joe Bill, „The First 30 Seconds”.

 • Detalii și înscrieri aici

 

19.00

Generația Z este vedeta serii de sâmbătă, 17 septembrie, care începe cu un spectacol regizat de Ștefan Huluba, ai cărui protagoniști vor fi elevi care vor juca și se vor juca pentru prima oară la Festivalul Național de Improvizație.

 

20.45

Comedia continuă cu Silent scenes (SHHH!), un spectacol care are de-a face cu scene silent și slapstick comedy. Delia Riciu regizează un spectacol copilăros, jucăuș și mai puțin încărcat de replici, inspirat din desenele și animațiile vechi, la care participă improvizatorii Dan Miron, Dan Codreanu, Adrian Loghin, Tibi Spătăreanu, Radu Catană și Sabina Uță.

--

Sursa: Facebook Recul

Duminică 18/09/2022
10:00
Ziua 4

10:00 - 13:00

Atelier susținut improvizatorul și trainerul american Joe Bill, „Organic Longform Basics”.

 

14:00 - 17:00

Atelier susținut improvizatorul și trainerul american Joe Bill, „Story Chain”.

 • Detalii și înscrieri aici

 

19.00

Pe, 18 septembrie, în ultima zi a festivalului, publicul se va putea bucura de un spectacol internațional inedit.

Selectați și antrenați de Joe Bill, improvizatorii Doina Antohi, Adrian Loghin, Adelina Toma (România), Órla Mc Govern (Irlanda) și Stefan Andersson (Suedia) creează un spectacol organic despre reconectare - Dealing with it.

 

20.45

You've got Improv este titlul spectacolului care încheie festivalul, regizat de Vlad Pasencu. Într-o comedie romantică muzicală despre prime întâlniri romantice, improvizatorii Adriana Bordeanu, Alex Cătănoiu, Mihaela Georgescu, Oana Laura Gabriela, Tibi Spătăreanu și Răzvan Teodorescu ne arată că dragostea e simplă, însă, oamenii sunt deseori cei complicaţi.

 

 

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email