Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Familia Regală a României @ Muzeul Olteniei

Familia Regală a României

Familia Regală a României @ Muzeul Olteniei

Expoziția temporara “Familia Regala a României reflectata în colecțiile Muzeului Olteniei” la Secția de Istorie-Arheologie, str. Madona Dudu nr. 14.

Muzeul Olteniei a obținut recent titlul de muzeu de importanta națională din partea Guvernului României, ca o încununare a activității din ultimul secol, iar acest moment important din istoria muzeului dorim să-l marcăm prin vernisarea unei expoziții dedicate Familiei Regale a României.

fam1

Muzeul Olteniei și-a îmbogățit colecțiile în anul 2019 prin achiziționarea unei părți dintr-o importantă colecție privată, în cadrul căreia o pondere semnificativă era deținută de obiecte de artă plastică și decorativă, dar și de cărți poștale și fotografii cu membrii Familiei Regale a României.

Acest fapt a dus la ideea organizării unei expoziții dedicate Casei Regale, cu atât mai mult cu cât un astfel de demers expozițional nu a fost decât rareori întreprins până acum la Craiova, iar de amploarea celei pe care o vizăm prin această expoziție, niciodată.

Expoziția temporara “Familia Regala a României reflectata în colecțiile Muzeului Olteniei prezintă o mare varietate de obiecte de la documente, brevete, medalii și decorații până la litografii, fotografii, cărți poștale sau monede și bancnote cu efigiile regilor României.

Familia Regală a României

Publicul va putea descoperi în cadrul expoziției o multitudine de piese remarcabile:

– invitația primită de Alexandru Robescu, viitor Maestru al Curții Principilor Moștenitori Ferdinand și Maria și ulterior Mare Maestru al Curții Regale, la Serbările Încoronării din anul 1881

-statuia din bronz a Regelui Carol I realizată de Wladimir Hegel cu prilejul jubileului de 40 de ani de domnie, ultimul portret al fondatorului dinastiei făcut în 1913 de Otillia Michail-Oteteleșanu

– portretul Principesei Maria cu semnătura olografă a acesteia, sigiliul Casei Majestății Sale Regina Maria ori Agenda Palatului Regal din anul 1930 în care sunt consemnate audiențele la Rege și diversele îndatoriri publice ale Majestății Sale.

fam2

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email