Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Familia, Credința și Căminul pictorului Gheorghe Tattarescu

Gheorghe Tattarescu
După întoarcerea de la studii din Italia (1845-1851), cea mai mare parte din activitatea artistică a lui Gheorghe Tattarescu și cea mai cunoscută a fost dedicată artei religioase, cu peste 50 de astfel de ansambluri picturale, unde a dezvoltat un stil personal, între academismul italian şi iconografia tradiţională postbizantină. Această activitate îl va consacra drept cel mai important pictor muralist modern din țara noastră.
Expoziția „Familia, Credința și Căminul pictorului Gheorghe Tattarescu” își propune să evoce portretul cultural eterogen al acestui artist, dar și cadrul familial ca nucleu social.
În felul acesta, un patrimoniu compus din ceramică românească și europeană de secol XIX, icoane tradiționale, dar și icoane pictate de artist, câteva cărți din biblioteca pictorului, relevante pentru preocupările sale culturale, grafică mică, caiete de schițe și fotografii de familie, va încerca remodelarea iconografiei unei familii importante din secolul al XIX-lea bucureștean, cu detalii din sânul căminului ce o adăpostea.

Sursa: Facebook Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută