Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Expoziția foto-documentară: „190 de ani de la prima apariție a Monitorului Oficial”

190 de ani de la prima apariție a Monitorului Oficial

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași vă invită să vizitați, în perioada 6 – 31 octombrie 2022, expoziția foto-documentară „190 de ani de la prima apariție a Monitorului Oficial”, un proiect expoziţional aniversar realizat cu sprijinul Arhivelor Naționale ale României. 

Expoziția, al cărei organizator principal este Regia Autonomă Monitorul Oficial, prezintă, prin intermediul imaginilor, trecutul documentar al țării, așa cum a fost reflectat pe parcursul anilor de apariție neîntreruptă în paginile Monitorului Oficial, caz singular în presa românească. El este completat armonios cu trecutul instituției, care, în afară de publicarea foii oficiale, însemna și apariția părții neoficiale, deosebit de interesantă din perspectiva anunțurilor conținute: dezbateri parlamentare, știri din străinătate, critică literară și de teatru, dizertații științifice și istorice, anunțuri judiciare, reclame la firme de lux, chiar și anecdote.

Vernisajul va avea loc vineri, 7 octombrie 2022, ora 13.00, la Palatul Culturii – Rotonda Muzeului de Artă, invitatul acestui moment aniversar fiind prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. 

Expoziția „190 de ani de la prima apariție a Monitorului Oficial” va putea fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 și 17.00.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută