Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Eveniment de poveste @ Muzeul Județean Argeș

Eveniment de poveste

Eveniment de poveste @ Muzeul Județean Argeș

Galeria Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș, va invita sa vizitați expoziția temporara de pictură, “EVENIMENT DE POVESTE” cu lucrări semnate de artistul naiv Nicolae Burcă. Expoziția este curatoriată de artistul vizual Marius Cristea.

Născut la 27 iulie 1937, în localitatea Laza, Vaslui, pictorul Nicolae BURCĂ a pictat toată viața în Pitești, a participat la toate expozițiile naționale și interjudețene organizate în țară din 1990. Printre cei ce l-au îndrumat de-a lungul carierei sale, se numară artiștii: prof. Aurel Calotă, prof. Gheorghe Pantelie, prof. Augustin Lucici, dar și prof. Costin Alexandrescu – director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.

În expoziție regăsim așa cum afirma intr-un text, apreciat de artist; și semnat de Radu George Serafim, în urmă cu 10 ani, prin 2013 “… istorioarele incluse în imaginile uneori naive, alteori primitive, dar sincere, …cu umorul, ironia frust exprimată, …având semnătura lui Nicolae BURCĂ. Nu putem spune că există o diferență de … atitudine.”

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 – 19.00, în perioada 27 iulie – 27 august, la Muzeul Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută