Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Eu sunt Luli @ Teatrul Odeon

Eu sunt Luli @ Teatrul Odeon

 

Spectacolul „Eu sunt Luli” – o privire dinspre interior spre exterior asupra ce înseamnă „viața prin instituții”, o experiență colectivă și memorabilă, care va rămâne cu dumneavoastră mult timp după ce veți părăsi sala de teatru.

Cum ar fi viața noastră dacă nu am fi lăsați să luăm decizii? Ce s-ar întâmpla cu noi dacă nu am putea alege cine și cum ne atinge, cine, unde și cum ne vede, unde, cu cine și cum vrem să locuim, ce și cum vrem să mâncăm, când și unde vrem să ieșim, ce să purtăm, când să dormim?

 

Zeci de mii de oameni puși sub interdicție judecătorească: unul dintre ei e Luli, o tânără cu dizabilitate intelectuală, instituționalizată de la naștere, care răspunde cu propria viață la multe dintre întrebările de mai sus. Din centru în centru, din mână în mână, Luli supraviețuiește. O identitate amprentată de ce dictează ceilalți, un copil, o tânără, un adult, o rezidentă, un număr, un trup – cine este, de fapt, Luli?

Poveste inspirată și documentată pe baza mai multor fapte reale, cu accent pe istoria recentă a României privind evoluția legislativă în materia respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități intelectuale și/sau psihosociale. Spectacolul va fi urmat de un dialog cu publicul.

 

Cu: Anda Saltelechi, Ioana Mărcoiu, Alina Berzunțeanu

  • Un spectacol de Crista Bilciu
  • Light design: Andrei Délczeg

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Odeon

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută