Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lansare album

Eastim @ Pixel Tm

Eastim

Eastim @ Pixel Tm

Eastim, o poveste ViceVersa-Lansarea Oficială a Albumului Eastim – Unitate prin Muzică și Diversitate

Marcați-vă calendarele pentru o seară deosebită în Timișoara, pe 25 noiembrie, când vom dezvălui Eastim. Un album născut din colaborarea creativă dintre artiștii locali și migranți, această inițiativă Figura Kollective a avut ca scop să arate că muzica transcende granițele și servește drept punte între culturi.

Apoi, spre seară, veți avea ocazia să ascultați pentru prima oară melodiile înregistrate de întreaga trupă alături de vocaliști:

Samet Ucar Abdullah

Ahmad Al Shuraiqi

Yonca Yuce

Eddin Alhalabi Salah

Marcelle Poaty-Souami

Lucian Nagy

Ioan Kui

Radu Pieloiu

Vom continua seara cu trei DJ excepționali – K-Lu și Injektah care au realizat două dintre remixurile pieselor de pe vinil, împreună cu Sebcat (Rebel Up) partenerul nostru dedicat din Belgia. Împreună, vom sărbători puterea unificatoare a muzicii și vom abraza diversitatea culturală care îmbogățește comunitatea noastră.

Eastim este o dovadă a magiei care se produce atunci când culturile se întâlnesc și colaborează. Artiștii locali s-au unit cu migranții talentați din zonă care aduc valori artistice specifice etniei și culturilor lor la acest proiect. Rezultatul este o îmbinare fermecătoare a folclorului național și etnic, înțesat cu tradițiile muzicale ale țărilor de origine ale participanților, toate împletite cu muzica underground.

Dar Eastim depășește sfera muzicii. Acest album este atât o declarație de identitate, cât și o realizare în integrarea și educația culturală, promovând înțelegerea reciprocă în rândul grupurilor internaționale prin intermediul muzicii. Proiectul a adus împreună grupuri sociale care altfel nu ar fi avut ocazia să interacționeze. Este un context unic în care artiștii locali și internaționali se unesc pentru a crea împreună un produs cultural unic.

Vrem să transmitem mulțumiri tuturor celor implicați în producția albumului. Nimic nu ar fi fost posibil fără dedicarea și pasiunea voastră.

Alătură-te nouă pentru o seară de neuitat, în care muzica transcende granițele și hotarele. “Eastim” este mai mult decât o lansare de viniluri; este o celebrare a diversității culturale prin limbajul universal al muzicii.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută