Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Discuție Festival Proiecții de film

Dracula TiMes | Conferinta de presă cu Dacre Stoker – stră stră nepotul lui Bran Stoker

Dracula-TiMes-cover Conferinta Dacre Stoker

Conferinta de presă – invitat Dacre Stoker (stră stră stră nepotul lui Bran Stoker)

Dracula TiMes 2023 | Timișoara @ FABER

Invitatul special al festivalului de la Timișoara este descendentul creatorului lui Dracula, stră-stră nepotul lui Bram Stoker, Dacre Stoker (65 de ani).

Cu toate că, în tinerețe, a fost atlet de performanță, Dacre Stoker s-a lăsat purtat pe urmele unchiului său, el publicând două cărți bestseller, Dracula The Un-Dead (un sequel al romanului Dracula) și Dracul, roman scris împreună cu J.D. Barker. Mai mult de atât, el organizează excursii în România, mergând cu străinii prin locurile asociate cu Dracula și cu Vlad Țepeș.

Dracula TiMes, parte din Dracula Film Festival, se va deschide miercuri, 29 noiembrie, la ora 17.00 la Faber, cu o conferință de presă la care este invitat Dacre Stoker, stră-stră nepotul lui Bram Stoker.

Conferința de presă va fi urmată de o prezentare multimedia Stoker on Stoker realizată de  Dacre Stoker (75 min).

Dracula-TiMes-cover Conferinta Dacre Stoker

Prezentarea Stoker on Stoker, Misterele din culisele scrierii romanului Dracula, împletește detaliile istoriei lui Dracula cu tradițiile familiei Stoker și viața lui Bram Stoker la Dublin și Londra, apoi separă realitatea de ficțiune, dezvăluind adevărul despre Stoker și Dracula. Stoker on Stoker a fascinat publicul din întreaga lume, explorând diverse aspecte ale misterelor care i-au derutat pe savanții și fanii Dracula de la publicarea cărții în 1897. Ilustrată cu colecția lui Dacre de imagini istorice nepublicate până acum și rar văzute, prezentarea este o călătorie în culisele vieții și activității literare a unuia dintre cei mai puțin cunoscuți autori și a uneia dintre cele mai faimoase cărți din lume.

Dacre Stoker Dracula TiMes 2023

Prezentarea abordează următoarele subiecte:

  • Note lui Bram Stokers pentru scrierea lui Dracula
  • Cărțile folosite de Bram pentru cercetările sale de la Biblioteca din Londra
  • Manuscrisul Dracula
  • Locații reale alese de Bram Stoker pentru a le include în Dracula
  • Locația castelului fictiv al lui Bram Dracula și a altor situri menționate din Transilvania
  • Vacanța de vară a lui Bram Stoker în Whitby în 1890 și cum a încorporat site-uri reale în capitolele 6, 7, 8 din Dracula.
  • Bram Stoker în Golful Cruden, Scoția, unde a scris părți din Dracula
  • Dr. William Thornley Stoker a lucrat ca și consilier medical al lui Bram pentru a asigura acuratețea scrierii sale despre Dracula.

 

 


Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.


 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută