Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Don Quijote @ Teatrul Nottara

Don Quijote
Sâmbătă 27/04/2024
19:00

Don Quijote @ Teatrul Nottara

 

Don Quijote, spectacol de teatru-dans, este o pledoarie pentru bunătate, idealism și imaginație, prin muzică și coregrafie, ca instrumente scenice ale curajului de a lupta pentru iubire.

Don Quijote e pasionat de romanele unde eroii sunt „cavaleri” și decide să fie el însuși, unul din aceștia. Pleacă din satul care-l cunoaște drept Alonso Quijano cel Bun într-o călătorie, plină de aventuri, sub numele de Don Quijote de la Mancha, alături de Sancho Panza, prietenul înălțat la rang de scutier.

Eroul vede și crede ceea ce-și imaginează, prețuind mai presus de orice libertatea și idealul. Pentru a rezista realității, deseori crude, să fim și noi asemeni iscusitului hidalgo, ar putea fi o formă de protecție!

Vă invităm la un spectacol de teatru-dans și muzică, un omagiu adus imaginației, iubirii și libertății!

 

Don Quijote nu se regăsește în societatea de astăzi și preferă să-și creeze propria lume citind cărți cavalerești. Așa de mult se identifică cu aceste personaje, încât este ferm convins că și el este un cavaler, care reușește să facă dreptate de unul singur, să salveze oamenii nevoiași, să lupte împotriva răului. Credința lui devine nebunie pentru cei din jur. Pornește să salveze lumea, umanitatea, și pe aceste drum i se alătură loialul său prieten, Sancho Panza. Dacă ne-am concentra pe a face bine, am trăi într-o lume mult mai dreaptă și mai aproape de idealismul lui Don Quijote.” – Baczó Tünde, regizoare și coregrafă

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Nottara

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută