Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente Discuție

Discuții panel | Formarea de opinii (publice) @ FABER

Discuții panel @ FABER

Discuții panel | Formarea de opinii (publice) @ FABER

Data: 5 octombrie, ora 16:00
Durată: 3h (30 min. pauză)
Locație: FABER (Timișoara, Spl. Peneș Curcanul, nr. 4-5)

Speakeri: Radu Apostol (regizor de teatru și film, light designer, fondator Asociația Culturală Replika, România), Viorel Cojanu (actor, fondator & președinte al Asociației Culturale Replika, România) Rok Vevar (istoric de dans & curator, Slovenia), Caspar Weimann (performer, profesor & mentor, Germania), Stanislava Ovchinnikova

Moderator: Raluca Rădulescu

Despre: Accesul la informare și educație sunt condiții fundamentale pentru a participa la viața socială. Ce platforme de educație colectivă și de difuzare a informațiilor sunt accesibile și cărui public țintă se adresează fiecare? Ce demersuri de constituire a unor platforme alternative sau colaborări transdisciplinare și specifice diferitelor medii de comunicare există? Și cine sunt cei considerați îndreptați să ia parte la marile decizii sau dimpotrivă, lipsiți de autoritate și îndepărtați de contextul istoric?

Nu în ultimul rând, se va discuta despre manipularea social-media, radicalizarea de dreapta și anti-feministă în mediul online și tacticile de manipulare pe platformele de socializare ce pot fi acțiuni germinative pentru radicalizarea țintită.

Mai multe detalii despre eveniment aici.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Celebrating Trouble - Asociația 4 Culture
Celebrating Trouble – Asociația 4 Culture

Parte a proiectului de cooperare europeană Life Long Burning (LLB) – Futures Lost and Found (2023-2026), susținut de programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Sursa: 4culture.ro

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută