Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Atelier

Desen botanic | Fundația Calea Victoriei @ Casa General Henri Cihoschi

Desen botanic

Desen botanic | Fundația Calea Victoriei @ Casa General Henri Cihoschi

Cursul se va desfăşura zilnic, marţi (5), miercuri (6) şi joi (7) septembrie.

Număr ateliere: 3

 

Vă invităm la un atelier practic, la care artistul botanic IRINA NEACŞU va iniţia participanţii în arta desenului botanic, urmărind şi reproducând cu atenţie, sensibilitate şi precizie detaliile şi frumuseţea naturală a plantelor şi florilor naturale, transpuse în lucrări delicate şi preţioase prin care se imortalizează graţia efemerului.

Oricine a încercat pictura, desenul sau gravura ştie ce înseamnă tracul în faţa colii albe.

Aşadar, o recapitulare sau o învăţare a paşilor de bază în desen, ajută mereu în depăşirea acestui blocaj. Reînvăţăm mâna să experimenteze şi ochii să observe, înţelegem cum să privim şi cum să gândim o lucrare de artă, şi exersăm cu câteva exerciţii simple în trei zile de ABC al desenului botanic.

Acest atelier poate fi completat de prezentările teoretice de introducere în universul vegetal al istoriei artei şi de cursurile practice de sketching şi pictură botanică.

 

Structura cursului:

Ziua 1 – redarea volumului şi tehnici de construcţie

Ziua 2 – realizarea unei compoziţii şi redarea tridimensionalităţii

Ziua 3 – lumină, umbră, textură, culoare

 

Irina Neacşu

Irina Neacşu este de profesie arhitect, însă lucrează ca artist botanic. Atelierul ei este la Braşov, unde a şi fondat Cembra Art School – şcoală de artă şi design botanic. Irina a deprins arta botanică în Olanda, şi a expus in Viena, Sydney, St. Petersburg, Londra şi Bucureşti. În 2022 a câştigat medalia silver-gilt la prestigioasa expoziţie de artă şi fotografie botanică organizată de RHS la Saatchi Gallery în Londra, şi a primit premii de participare în rezidenţe artistice în Washington şi Denver. În toamna acestui an, Irina va susţine ateliere şi cursuri de artă botanică la New York şi la Denver.

 

Cost: 480 de lei (materiale incluse, total 3 ședințe)

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Sursa: Fundația Calea Victoriei

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută