Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Atelier

Cum să înţelegem arhitectura contemporană: tema identităţii | Fundația Calea Victoriei @ Online

Cum să înţelegem arhitectura contemporană: tema identităţii | Fundația Calea Victoriei

Cum să înţelegem arhitectura contemporană: tema identităţii | Fundația Calea Victoriei @ Online

 

Număr ateliere: 2

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us.

 

Vă invităm la un nou curs susţinut de arh. Augustin Ioan, doctor în arhitectură, profesor universitar la UAUIM Bucureşti, Doctor al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti şi licenţiat în teologie ortodoxă Honoris Causa al Center for Traditionalist Orthodox Studies, Etna, CA, SUA.

Cursul îşi propune să trecem împreună de la teme de istorie la familiarizarea cu arhitectura contemporană, care marchează prin creaţii extravagante oraşele globale, în ceea ce are aceasta particular, spre a o face mai inteligibilă şi, de ce nu, mai plăcută celor care o locuim.

Un nou curs din cadrul panoramei arhitecturii contemporane, pe care am început-o prezentând, data trecută, postmodernismul şi deconstrucţia, se va ocupa de tema identităţii exprimate prin intermediul arhitecturii.

 

În cadrul cursului celui nou vom discuta, în două şedinţe, despre regionalismul critic întâi, inclusiv cu accente din România, şi apoi despre resurgenţa relaţiei filiale dintre loc şi construire, în forme încă mai radicale decât regionalismul critic: landform architecture şi camuflaj.

Pentru a vă bucura de acest nou curs, nu e nevoie să îl fi luat pe precedentul. De asemenea, pentru a audia cursul şi a înţelege tematica nu e nevoie să fiţi arhitecţi, ci doar iubitori de frumos, spirite urbane interesate de estetica locurilor în care vieţuiesc.

 

Lector: Augustin IOAN

Cost: 200 de lei (total pentru 2 întâlniri)

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Fundația Calea Victoriei

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută