Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Cristina Andone @ Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii

Cristina Andone

Cristina Andone @ Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii

Luni, 29 ianuarie 2024, de la ora 17:00, la Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii (Strada Vasile Pogor nr. 4) vă invităm în sala Studio J, la o întâlnire cu scriitoarea Cristina Andone.

Cristina Andone (născută în 1976, București) este scriitoare, trainer de creativitate și activistă în domeniul educațional. Este președinta Fundației „Ce Poți Face” și, din 2020, este în boardul proiectului „Școala Încrederii”. A publicat peste 20 de cărți vândute într-un număr total de 160.000 de exemplare. La Editura Nemira, a lansat colecția „Povești din Pădurea Muzicală”, prin care își propune să îi împrietenească pe copii cu muzica clasică, și, recent, colecția „Dar Motan”.

În calitate de autor-povestitor a fost invitată la Târgul de Carte de la Göteborg (Suedia), Salon du Livre, Paris (Franța), Festivalul TIFF, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, Șotron. Festivalul copilăriei, Bookfest, Gaudeamus ș.a. A susținut ateliere de poveste în tramvai, pe trotuar, în palate vechi precum Cantacuzino, Cesianu, ICR București, ICR Stockholm, în capela unui castel părăsit la Bonțida, în librării, galerii de artă, muzee, biblioteci naționale sau județene, iaurtării, școli, grădinițe.

carte

Nu avem nevoie de poveste dacă ne hotărâm că pe lumea asta nu mai e nimic de visat, nu mai e nimic de sperat, nu mai e nimic de iubit, nu mai e nimic de iertat. Dacă însă vrem să știm cum să visăm, cum să sperăm, cum să iubim, cum să iertăm, cum să fim incredibil de liberi și de luptători și de greu de uniformizat… atunci povestea va rămâne. Povestea rămâne mereu câtă vreme noi rămânem oameni. Cred că atunci când umanitatea va obosi și va dispărea, acest lucru s-ar putea numi simplu așa: „și-a dat sufletul”, „și-a dat toate poveștile”. (Cristina Andone)

Gazda întâlnirii este dr. Diana Vrabie, autoare și muzeografă MNLR Iași. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru a putea facilita accesul celor care nu pot ajunge la întâlnire, aceasta va putea fi urmărită și live, pe canalul de YouTube al Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Coordonator: Iulian Pruteanu-Isăcescu

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută