Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Culinar

Crama Jelna @ Juno Wine Garden

Crama Jelna

Crama Jelna @ Juno Wine Garden

𝗖𝗿𝗮𝗺𝗮 𝘀𝗮̆𝗽𝘁𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗶 𝟭𝟴-𝟮𝟰 𝗺𝗮𝗶

Vara aceasta fiecare săptămână va fi dedicată unei crame partenere, cu terroirul, aromele și poveștile ei.

" "

În spatele Crama Jelna este o familie tânără de antreprenori din Bistrița care au creat la doar 15 minute de oraș, în satul Jelna, o poveste despre pasiune pentru vin, sustenabilitate și păstrarea tradițiilor locului.

Podgoria “LECHINŢA” este situată în regiunea deluroasă a Someşului Mare şi Mureşului din nord-estul Podişului Transilvaniei. Vinurile poarta amprenta soiului, solului, microclimatului, a viticultorului si vinificatorului , caracterizându-se prin: fructuozitate, prospeţime şi o aciditate ceva mai ridicată. Sunt vinuri fine şi cu o mare bogţie de arome tipice şi specifice soiului. Specificul zonei îl constituie apariţia zilelor cu ceaţă la sfârşitul verii şi pe aproape o treime din zilele de toamnă (septembrie , octombrie) ceea ce duce la un proces de maturare lent al strugurilor, cu păstrarea aromelor şi a unei acidităţi constant ridicate, elemente care se răsfrâng favorabil în calitatea vinurilor obţinute.

Crama Jelna – 𝗗𝗲𝗴𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟴 & 𝟭𝟵 𝗺𝗮𝗶, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭𝟴.𝟬𝟬

Te așteptăm să descoperim vinurile lor împreună, îndrumați de Master Sommelier Cornel Henika, în două serii de degustări oferite de cramă pe 18 și 19 mai. Iar apoi ele vor fi disponibile la pahar în grădină până pe 24.05, să le poți încerca pe toate.

Crama Jelna

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută