Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Conul Leonida față cu reacțiunea (I.L. Caragiale) @ Teatrul Național Timișoara 2022

Conul Leonida față cu reacțiunea (I.L. Caragiale), regia Felix Alexa Cu ocazia Zilei Naționale a României, joi, 1 decembrie 2022, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național

Conul Leonida față cu reacțiunea (I.L. Caragiale), regia Felix Alexa

Cu ocazia Zilei Naționale a României, joi, 1 decembrie 2022, de la ora 19:00, Sala Mare a Teatrului Național va găzdui premiera spectacolului CONUL LEONIDA FAȚĂ CU REACȚIUNEA de I.L. Caragiale, spectacol semnat de cunoscutul regizor Felix Alexa, în cadrul programului CelebrART.

Spectacolul, trecut prin filtrul inteligenței și al umorului abraziv al creatorului său, recuperează acest text clasic – o bijuterie dramaturgică exploatată de obicei în aceeași cheie cu celelalte piese ale lui Caragiale – în modernitatea lui extremă, în valențele teatrului absurd de la care se va reclama, un secol mai târziu, Eugène Ionesco, de pildă.

conul leonida
Foto: TN Timisoara
conul leonida
Foto TN Timisoara
conul leonida
Foto TNTM

Felix Alexa

Felix Alexa este un prolific regizor și pedagog de teatru. A montat în teatre și a predat în universități din toată lumea (Paris, Zagreb, Seul, Beijing, Shanghai, New Delhi, Singapore sau Sidney). Experiența sa poartă amprenta marelui regizor Peter Brook, cu care a colaborat timp de un an. De asemenea, spectacolul aduce pe scenă o distribuție de excepție: Claudia Ieremia și Ion Rizea în celebrele roluri ale Efimiței și Leonida, Matei Chioariu și Alina Ilea în rolul Saftei și în cel al lui Mițu, prima nevastă.

  • Data premierei: 1 decembrie 2022 (Sala Mare)
  • Durata spectacolului: 1h
  • Distribuția: Ion Rizea (Leonida), Claudia Ieremia (Efimița), Matei Chioariu (Safta), Alina Ilea ( Mițu)

Evenimente în Timișoara

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email