Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Conferință

Conferința „Viziune, inovare, transformare” @Oradea

Conferința „Viziune, inovare, transformare” | dr. Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO

Conferința „Viziune, inovare, transformare”, susținută de
dr. Mircea Geoan
ă, Secretar General Adjunct al NATO

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal propune în seria de manifestări cultural-științifice o conferință de nivel internațional, în care protagonist va fi dr. Mircea Goană, Secretar General Adjunct al NATO. Evenimentul va fi deschis și moderat de Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, Manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Organizat de instituția muzeală în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Universitatea din Oradea, evenimentul va avea loc joi, 22 iunie 2023, în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române, nr. 1/A), cu începere de la ora 17.00.

Ne aflăm într-un moment crucial pentru România, Europa și întreaga lume. Repercusiunile războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei se resimt în întreaga regiune euro-atlantică și dincolo de aceasta – o suită de crize amenință stabilitatea economică și societală, amplificând provocările de securitate cu care ne confruntăm. Ceea ce se întâmplă în Ucraina va modela arhitectura globală pentru deceniile următoare. Revoluția tehnologică intensifică, de asemenea, transformările geo-politice. În acest context, conferința este organizată sub forma unei platforme de dezbatere și schimb de idei.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va susține o alocuțiune, urmând ca apoi publicul prezent să intre în dialog cu invitatul special al instituției muzeale.

***

Cu o carieră impresionantă în diplomație și politică, Mircea Geoană rămâne unul dintre cei mai respectați politicieni români, cunoscut pentru experiența sa vastă și contribuția sa la dezvoltarea relațiilor internaționale ale României. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice din București și, ulterior, a obținut un masterat în Relații Internaționale la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.

În anul 1997, a fost numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii, consolidând relațiile bilaterale și promovând imaginea României în cadrul comunității internaționale. Ulterior, a devenit ministru al Afacerilor Externe în perioada 2000-2004 și apoi președinte al Senatului României în perioada 2008-2011.

Mircea Geoană este cunoscut pentru abilitățile sale politice și diplomatice, precum pentru și angajamentul său în promovarea cooperării internaționale. El a fost un susținător al integrării României în Uniunea Europeană și NATO și a contribuit la consolidarea poziției României pe scena internațională.

Intrarea este gratuită, în limita a 150 de locuri!

Vă mulțumim!

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută