Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Concert Meditativ cu Santur Persan @ Casa General Henri Cihoschi (Fundația Calea Victoriei)

Concert Meditativ cu Santur Persan

Concert Meditativ cu Santur Persan @ Casa General Henri Cihoschi (Fundația Calea Victoriei)

 

Vă invităm sâmbătă, 18 martie, de la ora 17:00, la o călătorie muzicală inedită cu Radu Varga, care vă va purta prin diverse sonorităţi orientale – acesta va intepreta la Santur Persan melodii din repertoriul muzicii clasice persane, otomane, de asemenea şi compoziţii moderne şi proprii. La finalul evenimentului ne vom bucura de socializare şi vom ciocni un pahar de vin.

 

Santurul este un instrument foarte vechi, primele dovezi ale acestuia găsindu-se în desene făcute în peşteri din zona Mesopotamiei cu mai mult de 2500 de ani în urmă. În prezent este folosit îndeosebi pentru a cânta muzica clasică din Iran, prin nişte colecţii de melodii denumite Radif.

" "

 

În ultimii ani, sub îndrumarea unor maeştri iranieni şi turci din Germania, Radu Varga îşi dedică timpul de studiu pentru aprofundarea unor instrumente şi tradiţii muzicale orientale: sistemul Radif persan prin intermediul santurului şi sistemul de Makam turcesc prin ney. În acelaşi timp, îl interesează latura orientală a muzicii tradiţionale româneşti şi caută să le îmbine pe acestea într-un stil modern.

 

  • Cost: 75 de lei (include un pahar de vin) 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Fundația Calea Victoriei

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută