Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Cerul (hartă către casă) @ Teatrelli

Cerul (hartă către casă)

 

Cerul (hartă către casă) @ Teatrelli

 

  • Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

 

Noua productie work in progress are ca punct de plecare albumul de pictură al lui Șerban Savu – „Drifting, având convingerea că picturile lui deschid o ușă, aprind o lumină și suspendă în timp momentele cotidiene cu care suntem atât de obișnuiți, încât privirea noastră se lovește de ele, fără a le mai nota, dar în care ne-am putea vedea reflectată întreaga viață.

Cercetând tema vieții umane în România contemporană, cu poezia, ironia și amărăciunea ei, artiștii își propun să genereze un text dramatic, pornit de la exerciții de imaginație și improvizație ale actorilor și coordonat și completat de dramaturgul Doru Vatavului. Scopul este acela de a crea o cronică afectivă asupra ceea ce înseamnă să fii om aici și acum, având ca punct de plecare imaginea și construind întru imagine, reinterpretând și recreând lucrările lui Șerban Savu, din dorința de a traduce în limbaj teatral, în imagini în mișcare, senzația pe care o generează privitorului picturile lui Savu.

 

Noua producție work in progress a fost selectată în cadrul open call-ului lansat de creart/Teatrelli în 2021, în vederea montării unui spectacol-laborator. Selecția a fost realizată de către un juriu format din criticul de teatru Octavian Saiu, regizorii Radu Nica și Cristian Ban, precum și Roxana Lăpădat, director artistic Teatrelli.

Performerii au fost selectați în urma unui casting la care au participat peste 160 de actori.

 

Cu: Armand Crișan, Bogdan Iancu, Antonia Scutaru, Iosif Paștina

  • Regie: Irisz Kovacs
  • Dramaturgie: Doru Vatavului
  • Scenografie: Clara Ștefana
  • Mișcare scenică: Ruxandra Bobleagă
  • Sound design: Adrian Piciorea

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrelli

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută