Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Cea mai frumoasă noapte | Expoziție MARARA

Cea mai frumoasă noapte

În perioada 7 decembrie – 7 ianuarie 2023, Elite Art Gallery vă invită la expoziția intitulată „Cea mai frumoasă noapte‟, semnată de Marara.

 

MARARA este numele atelierului care le reunește pe Mara Patriche și pe Marilena Burcea. Cele două artiste folosesc materiale naturale, din care creează figurine și alte obiecte decorative, din ceramică (Mara) și lemn (Marilena).

 

Marilena: Personajele mele sunt create printr-un proces arheologic de recuperare și reconstrucție, sunt ființe povestitoare care poartă urmele locurilor și obiectelor găsite.

Povestea lucrărilor este o călătorie în spațiu, se conturează cu mult timp înainte de a intra în atelier. Ea începe în casele oamenilor care își construiesc un cămin, își amenajează casa, spiritul, ființa, dorindu-și liniștea. Când aceste obiecte își pierd sensul sau utilitatea și devin indezirabile, eu le recuperez, le recompun, le dau un nou sens sub o altă formă, devin un A.D.N. pentru o nouă creație, o sursă pentru un nou început, ca o eternă poveste de noapte bună închipuită pe loc.

 

Mara: Mă inspiră orice situație sau eveniment din viața simplă, de zi cu zi. Îmi place să spun că personajele sau obiectele mele sunt inocente, decojite de orice atingere sau complicație urbană și sunt aduse aproape de o înfățișare poetică, naivă.

Imaginez o lume de lut populată de făpturi, fragmente naturale sau arhitecturale. Este o lume de demult, a formelor curate în care figurativul este simplificat până la descoperirea trăsăturilor primitive, neatinse de viciul modernității. Visez o lume idealizată, irațională, pură, departe de orice conflict, unde iubirea și viața sunt împietrite în forma lor inocentă și emotivă.

Sursa: Facebook Elite Art Gallery

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută