Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Bubu și Anotimpurile

Bubu și Anotimpurile
  • Un spectacol senzorial și muzical pentru spectatori 0 – 3 ani

 

Spectacolul este un concept creativ semnat de Andreea Soare și Irina Furdui, dedicat celor mai mici spectatori din România, cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Proiectul folosește elemente de stimulare senzorială cu scopul de a-i acomoda pe cei mici cu muzica de factură clasică, prin reorchestrari special realizate pentru ei de muzicianul Damian Vlad. Sunetele utilizate sunt calibrate timbral în așa fel încât să genereze copiilor o stare de receptivitate, de deschidere către lumea spectacolului.

Personajul principal creionat de echipa de creație și cel care va interacționa cu micii spectatori se numește Bubu, care ne-a declarat că își dorește să devină cel mai simpatic ghid al copiilor până în 3 ani către universuri magice ale anotimpurilor, sunetelor și limbajului mimico-gestual.

Spectacolul Bubu și Anotimpurile este prima creație de artă realizată special pentru bebeluși și pentru interacțiunea dintre copii și părinți, pentru că participarea părinților în timpul spectacolului este absolut necesară, chiar obligatorie. Proiectul propune un tip de interacțiune culturală cu efect și în afara spațiului de spectacol, oferind ustensile noi pe care părinții le pot utiliza mai departe, în comunicare cu copilul și introducerea lui treptată în lumea artistică.
Spectacolul are la bază un scenariu fix, dar și un important element improvizatoric, ce va fi generat de interacțiunea cu copiii. Practic, fiecare reprezentație va fi unică și interactivă, putând participa maxim 15 copii cu însoțitorii lor.

Focusul educativ al proiectului este îndreptat către dezvoltarea emoțională a copilului și experiențe senzoriale (olfactive, kinetice, auditive, vizuale), dar și ghidarea părinților către metode de monitorizare a dezvoltării psihologice și preferințelor pe care copiii le manifestă, nativ.

 

  • Ghidajul narativ al povestitorului este coordonat de psihologul Gabriela Maalouf
  • Scenografia este semnată de Vladimir Turturică

 

Bilete: https://www.bilete.ro/bubu-si-anotimpurile/

Vezi ce evenimente au loc la Opera Comică pentru Copii

Sursa: Opera Comică pentru Copii

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută