Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal @ Muzeul Casa Mureșenilor Brașov

Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal

Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal @ Muzeul Casa Mureșenilor

Curatori: Delia Voina (muzeograf, Muzeul Național Brukenthal Sibiu), Bianca Micu (muzeograf, Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov).

Colecțiile de imagini deținute de Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger (colecția de grafică documentară, având un număr de 37.777 piese – dintre acestea aproximativ 10.000 fiind cărți poștale cu imagini din toată România – și colecția clișee Fischer, având un număr de 8.000 piese) sunt dintre cele mai complexe colecții de acest gen păstrate într-o instituție muzeală din România. Imaginile având ca subiect orașul Brașov ne prezintă un oraș al contrastelor, cu locuri și peisaje pe care le putem încă vedea sau doar le recunoaștem din fotografii surprinse prin lentilele aparatelor de fotografiat.

afis presa

În expoziția Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal sunt expuse imagini mai puțin cunoscute vizitatorilor precum vederi generale ale orașului, Piața și Casa Sfatului, biserici, porți de intrare în oraș, sistemul de fortificații – turnuri de apărare și bastioane – cartiere, clădiri din oraș.

Colecția de imagini a Muzeului Național Brukenthal este completată, în cadrul expoziției, de imagini ce prezintă aspecte din istoria Brașovului de sfârșit de secol XIX – început de secol XX, din Arhiva Mureșenilor.

Expoziția Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthalpoate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2023-29 februarie 2024, conform următorului program: luni, între orele 11.00-17.00 și marți-sâmbătă, între orele 9.00-17.00.

Vă așteptăm cu drag!

afis2

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută