Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Beaver 1 Plus 1 Plus 1 @ Scemtovici & Benowitz Gallery

Scemtovici & Benowitz prezintă expoziția colaborativă “Beaver 1 Plus 1 Plus 1“

Scemtovici & Benowitz Gallery a deschis vineri, 23 iunie, în Strada Jean Louis Calderon 34, “Beaver 1 Plus 1 Plus 1“, triplă expoziție colaborativă de artă contemporană, marcată de viziunea curatorială a artistului vizual Beaver.

Având o inconsistență intenționată, deja specifică stilisticii artistice versatile pe care Beaver o practică, “Beaver 1 Plus 1 Plus 1“ propune o alăturare a trei expoziții unitare: “Partly Cloudy”, “E frumos să fii teribil” și “Grafici pentru birou/Wind in my pages“, alături de invitații săi, artiștii plastici Marian Codrea și Alexandru Claudiu Maxim, ceilalți doi membri ai grupării artistice Pastila Roz.

Expresiile artistice reunite în această colaborare alcătuiesc sfânta treime a artelor vizuale clasice: pictura, sculptura și grafica de șevalet, în care narațiuni individuale se contopesc într-o explorare colectivă a esteticii, a semnificației și a conexiunii umane.

În expoziția personală “Partly Cloudy”, Beaver prezintă o colecție de picturi în care pareidolia devine instrument de explorare asumată a propriului psihic, la granița dintre sarcasm și cinism. Norii și fundalurile senine ascund mesaje simbolice subversive, peisajele oglindesc călătorii emoționale, mesaje ascunse în umbre invită privitorul să pună sub lupă complexitatea propriei existențe, pe măsură ce se găsesc încurcați în peisajele care le pot oglindi propriile călătorii emoționale.

Scemtovici & Benowitz prezintă expoziția colaborativă “Beaver 1 Plus 1 Plus 1“

În această colecție, Beaver explorează și sentimentul de pace, în nori pictați cu o grijă meticuloasă, ce evocă uimire, amintindu-ne să ne oprim, să respirăm și să găsim alinare în simplitatea existenței.

“E frumos să fii teribil” relevă colaborarea dintre Beaver și Marian Codrea, ce sfidează noțiunile convenționale de frumos, pătrunzând în lumea captivantă a esteticii urâtului. Prin cele două medii clasice ale picturii și sculpturii, artiștii explorează colțuri întunecate ale imaginației umane, în care grotescul și extraordinarul se întrepătrund.

Beaver surprinde cu măiestrie complexitatea formei umane. Picturile sale provoacă privitorul să se confrunte cu aspectele incomode ale existenței. Fiecare pânză devine un portal către un tărâm în care imperfecțiunile și defectele sunt transformate în simboluri captivante ale cruzimii, dar și vulnerabilității umane. În completarea picturilor, Marian Codrea, sculptor, modelează cu finețe și intenție. Creațiile tridimensionale evocă o frumusețe neliniștitoare, dezvăluind o lume în care monstruosul și minunatul coexistă, invitându-ne să ne punem sub semnul întrebării noțiunile noastre de normalitate.


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută