Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Autoportret. Elena Surdu Stănescu – ATEMPORAL – Sculptură

Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați expoziția „Autoportret. Elena Surdu Stănescu – ATEMPORAL – Sculptură”, la Palatul Suțu.

 

Expoziția dedicată Elenei Surdu Stănescu include 65 de lucrări reprezentative pentru creația artistei și sculpturi noi, care sunt prezentate în premieră absolută, făcând parte din opera recentă a sculptoriței.

 

„Expoziția care-i este dedicată este organizată chiar în anul în care artista sărbătorește împlinirea a 80 de ani de viață. Elena Surdu Stănescu are un palmares impresionant pentru că de-a lungul vieții a prezentat iubitorilor de artă peste 45 de expoziții personale. A participat la expoziții de grup în România dar a avut prezentări remarcabile și în Italia, Franța, Spania, Portugalia, Indonezia, India, Emiratele Arabe Unite sau în Coreea de Sud. A primit premii semnificative, precum cele din anii 2010 și 2012, care i-au încununat întreaga muncă: Medalia de Aur și Marea Medalie de Aur, la «Saloanele Expoziției Internaționale de pictură, sculptură și mozaic… », la Cannes Azur.

 

Impresionantă în creația sa este și seria de portrete realizate unor membri ai familiei sau prietenilor, turnate în bronz sau cioplite în piatră. Toate portretele sale trădează admirația pe care o are pentru arta egipteană și cea a portretului imperial roman, pentru realism și grandoarea trăirilor umane.

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 9 septembrie – 9 octombrie 2022, la Palatul Suțu, în spațiul rezervat Pinacotecii București.

Mai multe informații vă rugăm să citiți accesând acest link

Sursa: Facebook Palatul Suțu

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută