Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

ATOMA. Euphoric Alienation

Arta creată de ATOMA abordează și critică frontal impactul pe care tehnologia și (social/mass)-media îl au asupra societății și asupra fiecărui individ în parte.
Consumerismul, izolarea determinată de comunicarea tot mai mult virtuală, refugierea în video-game-uri, dependența de ”suplimente alimentare” și de smartphone sunt tot atâtea subiecte pe care ATOMA le abordează fără compromis, prin lucrări murale, pictură în ulei, fotografie și instalație, deconspirând natura lor în esență subversivă și invazivă. Artista recuperează un tip de estetică și de clișee clasice, canonice, pe care grefează elementele-simbol ale tehnologiei și ale mediei contemporane.
Alienare înseamnă înstrăinare, nebunie, neputința individului față de societate și față de el însuși, depersonalizarea sa în organizațiile mari și birocratice, iar euforic ține de euforie, care se referă la euforie, care provoacă euforia, o stare care se manifestă printr-o senzație de bună dispoziție exagerată, de optimism nemotivat și care apare în unele boli nervoase sau este provocată de unele substanțe narcotice; prin extensie, înseamnă beatitudine, beție sau extaz.
Euphoric Alienation nu este o concluzie – înstrăinarea euforică are ceva oximoronic, contradictoriu – ci este mai degrabă o constatare a unei stări actuale de fapt, probabil deja clasate, dar redate de artist și astfel puse iarăși în discuție în societate. În expozițiunea poveștii propuse de ATOMA un meniu de obiecte mundane concrete sau simbolice este servit cu fast și etichetă: pe toate le-am văzut, le știm, le luăm ca atare, fără să ne punem prea multe întrebări despre cine ni le servește, de ce și ce înseamnă asta.” – Daniel KOZAK

Sursa: Facebook Kulterra Gallery

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută