Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Atelier

Atelier de PsihoteraPoezie | Fundația Calea Victoriei @ Casa General Henri Cihoski

Atelier de PsihoteraPoezie

Atelier de PsihoteraPoezie | Fundația Calea Victoriei @ Casa General Henri Cihoski

 

Cursul se va desfăşura săptămânal, în zile de luni, în intervalul 19:00-21:00, cu pauză în 13 noiembrie. Date desfăşurare curs: 6, 20, 27 noiembrie, 4, 11 şi 18 decembrie.

Număr ateliere: 6

 

Bună! Noi suntem Carmen şi Adi, psihoterapoetă şi psihoterapoet, şi facem psihoterapoezie. Intuitiv, poţi ghici la ce te invităm, dar pentru partea din tine care nu se încrede aşa de mult în intuiţie, iată ce-ţi propunem. Noi credem că în limbajul liric se pot odihni multe nelinişti care, câteodată, doar au nevoie să-şi găsească un nume şi, astfel, o casă exterioară care să le găzduiască. Psihoterapoezia foloseşte poeme şi alte texte lirice drept instrumente terapeutice şi contribuie la starea de bine a participanţilor.

Pentru această călătorie îţi cerem doar să fii deschis să îţi explorezi spaţiul interior alături de ceilalţi participanţi. Nu trebuie să fi citit sau să fi scris nici măcar o poezie înainte; acesta nu este un atelier de analiză literară (despre ce a vrut să zică autorul), ci vom explora cum se aşază poemele în fiecare dintre noi (mai mult despre cum se simte cititorul). Nu vom vorbi despre ritm, măsură sau epitete, ci vom investiga ce părţi din noi sunt atinse de un vers, un cuvânt, sau chiar de rândul liber dintre două strofe.

 

Iar după ce îţi frăgezim bine atenţia, te vom invita să priveşti spre interior şi să scrii despre ce vezi. Vei împărtăşi doar dacă şi când simţi. Ne vom juca împreună cu formele în care putem prezenta ce îţi iese la sfârşitul cursului.

Îţi propunem şase puncte de întâlnire intercalate cu mici exerciţii pe care să le încerci între ateliere.

 

Cele şase ateliere vor fi:

1. A începe (Beginning) – despre ce este dificil la începuturi şi de ce instrumente avem fiecare nevoie să luăm în mână pentru a porni pe un drum.

2. Aproape (Close) – despre natura călătoriei umane care îşi găseşte frumuseţea în felul unic în care îşi croieşte drumul mai degrabă decât în destinaţie în sine.

3. Prietenie (Friendship) – despre ce înseamnă această formă de relaţie şi cum ne însoţeşte în viaţă şi ne apropie de profunzimea naturii noastre.

4. Inimi frânte (Heartbreak) – despre imposibilitatea de a evita acest tip de rană atunci când ne dedicăm pe de-a-ntregul unei relaţii, unui proiect, unei misiuni, şi despre cum o acceptăm ca parte integrală a ceea ce înseamnă să fii uman.

5. Vulnerabilitate (Vulnerability) – despre deschiderea fără de care nu putem să ne întâlnim cu celălalt/cealaltă şi, de altfel, nici cu noi înşine/însene.

6. A dărui (Giving) – despre locul din care se împărtăşeşte autentic, din care darul către altă persoană atinge nevoia pe care nici măcar nu ştia că o are.

 

Menţiune: vom lucra şi cu texte lirice scrise în limba engleză. Deşi vom traduce materialele în română, ne dorim să respectăm limba în care s-au născut, aşa că le vom citi şi vom explora limbajul (şi) în engleză; recomandăm un nivel intermediar/avansat de limbă engleză pentru a putea participa interactiv la discuţiile pe text.

 

Lector: Adrian David, Carmen F. Ioniță

Cost: 540 de lei (total pentru 6 ședințe)

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi EvenimenteFilme și Festivaluri din România ?

Sursa: Fundația Calea Victoriei

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută