Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Arhitectura în capodopere

Întâlnirile au loc online, zilnic: luni (29) şi marţi (30) august.

Vă invităm la un nou curs susţinut de arh. Augustin Ioan, doctor în arhitectură, profesor universitar la UAUIM Bucureşti, Doctor al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti şi licenţiat în teologie ortodoxă Honoris Causa al Center for Traditionalist Orthodox Studies, Etna, CA, SUA.

Arhitectura în capodopere este o flanare prin istoria şi geografia edificării de prestigiu, de la cele mai vechi la cele mai recente şi înapoi, explicând la fiecare astfel de clădire reprezentativă de ce e semnificativă în ordinea culturii umanităţii.

În capodopere se regăsesc – federate şi augmentate – cele mai importante teme estetice, politico-sociale şi filosofice ale omenirii. Ca la toate cursurile de la Fundaţia Calea Victoriei, nu trebuie să fiţi arhitect ca să îl urmaţi pe acesta, dar trebuie să fiţi interesaţi şi pasionaţi de a înţelege această înfruntare vizionară cu materia, care schimbă ordinea lumii de până la ea, pe care o numim arhitectură.

Vom comenta împreună exemple celebre de pieţe urbane, temple şi catedrale, edificii ale puterii regale şi imperiale, nu neapărat dintre cele mai cunoscute, dar cu siguranţă dintre cele mai semnificative în istoria arhitecturii.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us. Vă rugăm să ţineţi cont de data şi ora la care au loc întâlnirile, cursurile nu se înregistrează. Cu o zi înainte de data începerii, veţi primi  un link cu ajutorul căruia veţi accesa cursul pe Zoom.us. 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută