Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Ansamblul Moscheles

Cu ocazia Zilei Naționale a Cehiei, sărbătorită pe 28 octombrie, Ambasada Republicii Cehe în România și Centrul Ceh București vă invită la un concert, urmat de o recepție. Acestea vor avea loc sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 18:00.
Ansamblul Moscheles a fost înființat în 2014 pentru a promova și disemina operele compozitorilor evrei din diaspora și Israel. Poartă numele unui celebru nativ din Praga, Ignaz Moscheles (1794, Praga – 1870, Lipsko). Prin cercetarea arhivelor pragheze și din alte zone ale Europei s-au descoperit numeroase compoziții ale unor autori uitați (Karl Goldmark, Moritz Moszkowski, Ferdinand David, Heinrich Wilhelm Ernst, Benjamin Godard, Julius Schulhoff), care erau celebrități la acea vreme, iar compozițiile lor obișnuiau să fie interpretate în mod obișnuit în cadrul celor mai prestigioase spectacole din lume. Acesta este motivul pentru care Ansamblul Moscheles dorește să stimuleze interesul pentru acest gen de muzică.
În cadrul concertului vor fi interpretate și compoziții mai cunoscute din repertoriul lui Bohuslav Martinů, Bedřich Smetana sau Antonín Dvořák. Ansamblul Moscheles este format din:
  • Tomáš Tuláček – vioară
  • Angelika Pavlechová – mezzo-soprană
  • Henrik Szőcs – pian

 

  • Intrarea este liberă.

Sursa: Facebook Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest)

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută