Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Anotimpurile lui Vivaldi (Primăvara / Vara) @ Opera Comică pentru Copii

Anotimpurile lui Vivaldi (Primăvara / Vara)

Anotimpurile lui Vivaldi (Primăvara / Vara) @ Opera Comică pentru Copii

  • Gen: Concert lecție
  • Vârsta recomandată: +3 ani 

 

Începând cu vara aceasta, la Opera Comică pentru Copii ne delectăm cu o capodoperă a muzicii clasice, un ciclu de patru concerte pentru vioară și orchestră de coarde, celebra lucrare „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi.

Deocamdată ascultăm doar Primăvara și Vara și încercăm să ghicim cu ajutorul muzicii caracteristicile fiecărui anotimp în parte. Se pare că muzica a fost inspirată de poeme scrise chiar de compozitor, care a încercat să reproducă sunete din natură. De exemplu, în „Primăvara” există un pasaj în care un ciobănaș doarme, iar lătratul câinelui său este reprodus de către la violă.

 

Antonio Vivaldi s-a născut la Veneția în anul 1678 și este unul dintre cei mai importanți compozitori ai epocii baroce. A studiat teologia și a devenit preot, iar mare parte a vieții a fost angajat al școlii de muzică de pe lângă o mănăstire venețiană, Ospedale della Pietà.

Din creația lui Vivaldi au supraviețuit timpului aproape 500 de concerte pentru diverse instrumente sau formații de cameră. El a perfecționat forma concertului în trei părți – rapidă, lentă, rapidă și a fost primul care a folosit forma numită „ritornello”, care înseamnă apariția unui refren prelucrat la instrumentul muzical solist. În afară de concerte, a compus peste 50 de lucrări de operă, cantate profane și muzică sacră. Era poreclit și „Preotul Roșu” din cauză că era roșcat.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Opera Comică pentru Copii

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email