Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Lansare de carte

Alexandru Cristian Surcel despre „Marginile Marii Uniri” – lansare de carte și sesiune de autografe @ Librăria Humanitas Kretzulescu

Alexandru Cristian Surcel despre „Marginile Marii Uniri” - lansare de carte și sesiune de autografe

Alexandru Cristian Surcel despre „Marginile Marii Uniri” – lansare de carte și sesiune de autografe @ Librăria Humanitas Kretzulescu

 

Editura Vremea și Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr. 45) vă invită joi, 15 iunie, de la ora 18:30 pe terasa librăriei, la lansarea volumului „Marginile Marii Uniri” de Alexandru Cristian Surcel, publicat recent la Editura Vremea.

Vor participa, alături de autor, Toma Roman Jr., director al Muzeului Academiei de Studii Economice din București, Lucian Drăghici, cercetător la Arhivele Militare Naționale Române și Silvia Colfescu, director editorial Vremea.

Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

 

O perspectivă polemică, francmasonică și profană.

În paginile acestei cărți voi încerca, în măsura documentației pe care am găsit-o, să observ și să subliniez rolul jucat de diferiți frați masoni sau de francmasonerie în sine în evenimentele pe care le evoc. De cele mai multe ori, acest rol este ocultat din lucrările de istorie. Teama de a nu părea conspiraționistă sau, dimpotrivă, apologetică, slaba cunoaștere a fenomenului masonic, în fine, varii motive îi fac pe majoritatea istoricilor să analizeze eve­nimentele făcând totală abstracție de conexiunile dintre istoria mare și istoria discretă a masoneriei speculative. Așa cum voi arăta mai departe, nimic mai greșit.

 

  • Intrarea este liberă.

Vă așteptăm!

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Librăria Humanitas Kretzulescu

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email