Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Afro Jazz @ Art Rock Cafe

Afro Jazz

Afro Jazz @ Art Rock Cafe

Afro Jazz: Nilza Costa & Daniele Santimone

Nilza Costa este o cântăreață și autoare/compozitoare braziliană din Salvador (Bahia), oraș cu vedere la coasta Oceanului Atlantic și puternic influențat de tradițiile „Afro”.

Pasiunea pentru muzică i-a fost transmisă de bunica maternă (de origine afro-indigenă) care, însoțind-o la petrecerile Candomblé, i-a permis să se apropie de cultura Yoruba, o religie afro-braziliană, bazată pe cultul Orixas, divinități aparținând inițial mitologiei popoarelor din Africa de Vest.

În Brazilia a început să cânte ca solist în corul Bisericii San Lazzaro din San Salvador di Bahia.

Drumul ei artistic a început să dea primele roade în Italia, unde s-a mutat în 2006. Aici și-a aprofundat studiile de canto cu Beatrice Sarti, o artistă florentină specializată în canto postural.

Particularitatea Nilzei Costa este de a combina ritmurile ancestrale ale Africii cu formele tradiționale ale culturii muzicale și religioase braziliene (cum ar fi Candomblé, Capoeira, Samba Duro, Maculel ê și Cantigas de Roda), transfigurându-le în cântarea ei într-un limbaj extrem de original, folosindu-se de arta improvizației.

Daniele Santimone a absolvit „Berklee College of Music” din Boston și „F. Venezze” din Rovigo, a colaborat atât în studio, cât și live cu câțiva muzicieni importanți de pe scena jazz-ului național și internațional, inclusiv Giulio Capiozzo, Ares Tavolazzi, Marco Tamburini, Jimmy Owens, Billy Hart, Cameron Brown, Joe Magnarelli, Jesse Davis, Karl Potter, Roberto Gatto, Marcello Tonolo, Pietro Tonolo, Flavio Boltro, Dario Deidda, Fabrizio Bosso, Gabriele Mirabassi și mulți alții.

A concertat în importante cluburi de jazz și festivaluri internaționale precum North Sea Jazz Festival, Blue Note (NY), Umbria Jazz Winter, Jazz Club il Torrione, Veneto Jazz. Activ în diverse domenii stilistice (funk, r&b, mpb, muzică de autor) a colaborat cu artiști de diferite medii precum Eumir Deodato, Pee Wee Ellis, Patrizia Laquidara, Gian Maria Testa, Mario Biondi, Jarrod Lawson.

Din anul universitar 2020/2021 se află în serviciu la Universitatea „G. Frescobaldi ”din Ferrara, unde deține scaunul de Jazz Guitar. De câțiva ani a condus ansamblul de jazz Sarti Big Band al „G”. Școala de Muzica. Sarti” din Faenza.

Va așteptăm la un super concert de Afro Jazz!

Bucură-te de un eveniment special alături de prieteni, Afro Jazz!

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută