Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Expoziție: Adrian Ghenie – Corpul imposibil @ Pavilionul ISHO Timișoara

Expoziție: Adrian Ghenie - Corpul imposibil

Expoziție: Adrian Ghenie – Corpul imposibil @ Pavilionul ISHO Timișoara

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la expoziția-eveniment „Adrian Ghenie, Corpul imposibil”, compusă dintr-o serie de lucrări recente ale artistului special create pentru această ocazie. Adrian Ghenie este unul din cei mai importanți artiști români contemporani, cunoscut mai ales pentru picturile sale inspirate din subiecte istorice cu relevanță pentru tumultoasa istorie a secolului XX.

Curatoriată de directoarea artistică a Fundației Art Encounters, Diana Marincu, expoziția reunește o colecție amplă de desene alături de câteva picturi ale artistului.

Artistul continuă aici subiectele inspirate de perioada pandemică și izolarea în spațiul domestic, când singura legătură cu „lumea” avea loc prin dispozitivele digitale. Aceste noi teme au de-a face cu relația complicată pe care omul și-a formulat-o cu tehnologia de azi, cu social media, cu propriul corp și cu timpul. Ghenie a observat că există astăzi un nou limbaj al corpului, care impune posturi diferite, dezvoltări anatomice specifice și prelungiri ale membrelor prin instrumentele tehnologiei.

Expoziția este organizată la Pavilionul ISHO și poate fi vizitată în perioada 20 aprilie – 18 iunie, în intervalul miercuri–duminică, între orele 12:00 – 18:00. Accesul în expoziție este gratuit. „Corpul imposibil” beneficiază și de un program de mediere, pe care îl vom face public în perioada imediat următoare.

20 aprilie, ora 18:00: Vernisaj în prezența artistului și a echipei Art Encounters.
21 aprilie, ora 18:00: Eveniment special „Meet the Artist”, cu tur ghidat și discuție publică despre practica artistică a lui Adrian Ghenie.

Ținând cont de numărul mare de solicitări și pentru a ne bucura împreună de o experiență agreabilă la cele două evenimente, am ales formula înscrierii prealabile, la următoarele adrese:
Vernisaj—Joi, 20 aprilie (18:00 – 20:30):
Înscriere aici.

Tur ghidat & eveniment special Meet the Artist (90 de locuri disponibile) — Vineri, 21 aprilie (18:00 – 19:30):
Înscriere aici.

Biletele sunt gratuite.

Adrian Ghenie s-a născut în 1977 la Baia Mare și trăiește actualmente la Berlin. Melanjul de abstract și realism al lucrărilor sale generează adesea picturi psihologice, profund tulburătoare. Pictura lui Ghenie este, în cele din urmă, un act politic sau chiar revoluționar. Ea are de-a face cu „datoria memoriei” și, într-un anumit sens, opera lui Adrian Ghenie merge în direcția butadei lui George Santayana: „Cei care nu-și pot aminti trecutul sunt condamnați să-l repete”.

Adrian Ghenie este o personalitate ajunsă la o deplină maturitate a exprimării sale artistice. A expus în mari instituții de artă ale lumii, printre care: Accademia di Francia a Roma – Villa Medici, Roma; Centro de Arte Contemporáneo (CAC) Málaga; Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg; Museum of Contemporary Art (MCA), Denver; Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.), Ghent; Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), București; Tate Liverpool. În 2015 a reprezentat România la Bienala de artă de la Veneția cu proiectul Darwin’s Room.

Expoziția „Adrian Ghenie: The Impossible body / Corpul imposibil” este organizată de către Fundația Art Encounters, având ca parteneri principali Banca Transilvania și ISHO, cu sprijinul Catena – Farmacia Inimii și EY Romania.

 

Sursa: Art Encounters – Facebook

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email