Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

Acestui întuneric distrugător (un spectacol-poem pe texte ale Angelei Marinescu) @ Teatrul Odeon

Acestui întuneric distrugător

Acestui întuneric distrugător (un spectacol-poem pe texte ale Angelei Marinescu) @ Teatrul Odeon

 

Sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 19.30, iubitorii de teatru și poezie sunt așteptați la Sala Studio a Teatrului Odeon, la premiera spectacolului-poem „Acestui întuneric distrugător”, inițiat și produs de actrița Iulia Georgeta Popescu, ce îmbină, într-un concept original, teatru și poezie, pe texte ale poetei Angela Marinescu, cuprinse în „Jurnal scris în a treia parte a zilei” și în volumul de poezie „Intimitate”.

 

Poezia bună poate da o minte mai clară într-un cotidian marcat de valori „grăbite” și adesea nesigure. „Poeții buni sunt precum anticorpii. Atunci când este ceva rău în corpul social, ei sunt generați pentru a neutraliza infecția”, spunea Ion Mureșan, iar lirica Angelei Marinescu, cu un timbru distinct în poezia feminină contemporană, confirmă cu asupra de măsură aceste cuvinte.

În contextul actual, în care ne refugiem din ce în ce mai mult în plăcerea oferită de ecranul telefonului și al tabletei, în care a citi emoții ajunge să fie un lux, poezia devine una dintre cele mai puternice surse de emoție artistică.

Spectacolul-poem “Acestui întuneric distrugător” îmbină poezia cu teatrul, într-un mix artistic seducător pentru publicul de toate vârstele.

 

Prin conceptul regizoral mi-am propus să fac portretul unui singur om împărțit în două. Nu spun personaj, pentru că nu există personaj în acest spectacol. Există doar un om în care sunt cuprinse două jumătăți ce dialoghează, se ceartă, își pun una alteia întrebări și își dau răspunsuri. O parte feminină și o parte masculină ale aceluiași ‘eu’, care se urăsc și se iubesc deopotrivă. Fiecare dintre noi ne urâm și ne iubim pe noi înșine; am putea spune că suntem într-o relație complicată cu propria ființă.” – Lorena Zăbrăuțanu, regizoarea spectacolului

 

Echipa artistică și de realizare a spectacolului îi reunește, într-o formulă unică, pe:

Mihai Ignat (poet, dramaturg), ce semnează dramatizarea textelor

Lorena Zăbrăuțanu – regia

Iulia Georgeta Popescu și Alexandru Pribeagu – distribuția

Maria Nicola – scenografia, grafica

Andrei Mihai – sound design

Alexandru Pribeagu – mișcarea scenică

Lavinia Chițu – interpretarea/accesibilizarea pentru persoane cu deficiențe de auz

Iulia Georgeta Popescu – producător

Spectacolul se bucură de consultanța artistică a poetei Angela Marinescu.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Teatrul Odeon

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută