Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

A 12-a noapte @ Teatrul Toma Caragiu Ploiesti

A 12-a noapte

A 12-a noapte @ Teatrul Toma Caragiu Ploiesti

dupa William Shakespeare

traducerea: Cristi Juncu

regia: Cristi Juncu

scenografia: decor: Cosmin Ardeleanu, costume: Andrada Chiriac

muzica: Cristina Juncu

coregrafia: Attila Bordas

cu: Theodora Sandu (Viola), Lucian Ionescu (Bufonul), Florentina Nastase (Olivia), Cristian Popa (Orsino), Ioana Farcas (Maria), Andrei Radu (Sebastian), Paul Chiributa (Antonio), Ion Radu Burlan (Fabian), Karl Baker (Valentine), Alin Teglas (Curio)

 

Comedie shakespeariana bazata pe ambiguitatea identitatii unor personaje, rezultand un text la granita dintre comedie si drama, in care amestecul de veselie si melancolie se intrepatrunde cu quiproquo-uri si travestiuri.

Viola si Sebastian, fratele sau geaman, supravietuiesc unui naufragiu, dar niciunul nu stie ce s-a intamplat cu soarta celuilalt. Viola se deghizeaza in barbat si, sub pseudonimul Cesario, intra ca paj in serviciul ducelui Orsino. Ducele este iremediabil indragostit de o contesa bogata, Olivia, iar Viola ajunge sa se indragosteasca de acesta. Sub infatisarea fratelui ei si la rugamintea ducelui, Viola merge sa o peteasca pe contesa, aceasta sfarsind prin a-l indragi pe tanarul numit Cesario. Intre timp, isi face aparitia si Sebastian care, prin asemanarea cu infatisarea actuala a surorii sale, creeaza confuzie si ajunge sa se casatoreasca cu Olivia.

La final, toate incurcaturile se rezolva, iar spectacolul, o adaptare in cheie moderna a piesei lui William Shakespeare, se incheie intr-o nota optimista, a iubirii implinite.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută